Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki subwoofer do AKX-ów?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Więc sam widzisz, że nie ma sensu takiej aplikacji. A tu nie mówię o cichym graniu, bo wtedy nawet się suba nie załącza :smile:

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol22m
      A tu nie mówię o cichym graniu, bo wtedy nawet się suba nie załącza :smile:
      Akurat przy cichym graniu sub jest baaardzo potzrebny ze wzgledu na charakterystyke ludzkiego słuchu.

Skomentuj

zależy jeszcze jak cichym..
        nie wiem czemu ale wydaje mi sie, ze chcesz sie przyczepić do moich wypowiedzi, ale coś ci nie wychodzi. Więc odpuść sobie...
        jak tobie jest potrzebny to słuchaj, jak lubisz 12 calowce 300W rms, a naped do tego 15W to słuchaj w takich aplikacjach. chodz dla mnie jest troche dziwne takie myslenie.
        na tym kończę.
        pzdr

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
          Akurat przy cichym graniu sub jest baaardzo potzrebny ze wzgledu na charakterystyke ludzkiego słuchu.
          True, dlatego zamontowałem 22cm w samochodzie.
          Z drugiej strony w domu 16cm Monacor daje radę przy dość cichym słuchaniu, oczywiście sub (25cm) uzupełnia dół, ale bardziej o pasmo niż ilość. Do 18cm głośników celuj w 25cm raczej, mniej nie ma sensu.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ja też lubię 12 cali przy 15 W , wbrew pozorom już przy 15W większość głośników estradowych osiąga swoje x-max przy 25-35 hz partii sub basowych z filmów czy elektroniczne wytworzonych "kotłów" przy muzyce bardziej choć nie do końca "poważnej".

A co się dzieje przy 100W mocy doprowadzonej i 30hz ? jest 20 % głośniej, słychać zniekształcenia powodowane przez głośnik i ogólnie jest po prostu żle z dźwiękiem.

Dawniej normalnym było że głośnik 12-15 cali miał zasilanie 10-30 W a teraz potrzeba 100-300W, da się ale nie będzie to głośnik sub basowy ani basowy tylko prawie basowy - dudniący przy 100hz.

Skomentuj

Slyszał ktoś może DAYTON AUDIO RS270S-8 10" Ciekawe jak by grał jako sub

Skomentuj

Ten Dayton jest glosnikiem przeznaczonym do 3-way. Wersje pod subwoofer sa z innej serii.

Skomentuj

Czaruję...
                X