Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki w instalacji kina domowego z ... car audio!?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki w instalacji kina domowego z ... car audio!?

Muszę przenieść swoje tylne głośniki z systemu KD poza zasięg małych rączek i pomyślałem że schowam je w sufit lub w ścianę. Po przeglądnięciu oferty alledrogo gdzie dominują głośniki do łazienki, patio i sauny chyba raczej nie za wysokich lotów pomyślałem o zaadoptowaniu do swoich celów głośników car audio. Jednak nie mam z tym rodzajem przetworników żadnych doświadczeń stąd pytanie do bardziej "oblatanych" w tym temacie czy nadają się do montażu np w suficie podwieszanym lub wpuszczone w ścianę. Czy mogą być lepszym wyborem (i tańszym) niż typowe głośniki do zabudowy z reguły kiepskiej jakości? Pozdrawiam.

smialo mozesz stosowac
    ale tanie glosniki CA to nadal tanie glosniki...

Skomentuj

Ja bym raczej powiedzial ze car-audio sa duzo gorsze niz typowe sufitowki. Car-audio to tania masowka a sufitowki musza spelniac pewne normy. Lepiej poszukac czegos lepszego w sufitowkach niz kupic byle jakie car-audio w dodatku beda one 4omowe co czesto jest problemem.

Sufitowki mozna kupic firmowe i bawic sie w konstruowanie lepszej zwrotnicy.

Skomentuj

STX ma coś w swojej ofercie KLIK

Skomentuj

Ech... chyba moja idea użycia tańszych ale mimo to dobrych głośników car audio została stłamszona w zarodku Mam już na oku głośniki sufitowe typowo dedykowane do KD jednak strasznie trudno dokopać się do jakichś opinii użytkowników, niestety :(

Skomentuj

Zamieszczone przez maq73
            Ech... chyba moja idea użycia tańszych ale mimo to dobrych głośników car audio została stłamszona w zarodku
            no i slusznie - w tanim budzecie domowki nadal sa lepsze
            a moze ARZ 6608?

Skomentuj

A po co Ci opinnie o glosnikach?? Na forum jeszce nikt sie nic nei dowiedzial o brzmieniu glosnika. Jeden powie ze do du.. a inny ze cudo a reszta zacznie od tego ze scan spiki ktore maja sa najlepsze.

Niestety audio nalezy poznawac tylko wlasnymi uszami. Zreszta jakie znaczenie maja glosniki tylne??

Ja bym sie bardziej skupil na tym czy twoj amplituner ma opcje umieszczenia glosnikow na suficie.

Skomentuj

Ampli to Denon 3805 z mikrofonem i pełnym systemem automatycznej kalibracji (ręcznie oczywiście też można go skonfigurować). A co do brzmienia to nurtuje mnie zasadność zainwestowania w kierunkowe głośniki sufitowe. Są takie gdzie ruchoma jest tylko wysokotonówka i takie gdzie cały głośnik można skierować na miejsce odsłuchu, czy po prostu jest to niewiele wnoszący bajer. Takie opinie by się przydały, a tu ich jak na lekarstwo :(

Skomentuj

Czaruję...
                X