Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowy głośników Hertz DSK 165

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowy głośników Hertz DSK 165

Witam.

Chcę zrobić obudowy do moich głośników Hertz DSK 165 (dwie osobne, która każda będzie mieć średniotonówkę i wysokotonówkę). Niestety nie znam się na tym wcale. Jaką pojemność mają mieć te obudowy? Czym je wygłuszać? Na co zwracać uwagę?

Parametry głośników:
    D mm 132
    Xmax mm 2
    Re ohm 3,2
    Fs Hz 57
    Le mH@1kHz 0,43
    Le mH@10kHz 0,17
    Vas lit 23,21
    Cms mm/N 0,89
    Mms gr 8,7
    BL T-m 4,15
    Qts 0,54
    Qes 0,57
    Qms 10,21
    Spl (1m/2,83V) dB 93

Czytałem że głośniki te nie są dobre do domu, lecz ja posiadam takie (później będą zamontowane w samochodzie), narazie będą w domu.
    Do tego posiadam skrzynię basową Helix DB 12S.
    To wszystko napędzane jest wzmacniaczem Blaupunkt GTA 480

zamknieta 10-15 litrow
    Zamieszczone przez karol936
    Do tego posiadam skrzynię basową Helix DB 12S.
    To wszystko napędzane jest wzmacniaczem Blaupunkt GTA 480
    i podlaczyc chcesz wszystko w domu?
    standardowa glupota poczatkujacych ;]

Skomentuj

Mam już podłączone.

Wybór podyktowany był tym że nie posiadam jeszcze samochodu. A potrzebowałem coś do domu, aby grało jakoś znośnie. Nie chciałem kupować zestawu do komputera, bo później byłby nieużywany.

Dlatego też napisałem że jestem początkującym.
      I na czym polega ta standardowa głupota? Możesz mi wyjaśnić? ;]

Na co zwracać uwagę jeszcze?

Skomentuj

Na umieszczaniu sprzętu przeznaczonego do auta w domu po pierwsze, i po drugie na dążeniu do pozornych oszczędnościach. Myślę że to miał na myśli Paweł S.
        Kup do tego chociaż jakiś wzmacniacz dedykowany do domu a nie do auta :wink:

p.s. dobrze chociaż, że wiesz że jest coś takiego jak parametry głośnika i je podałeś. I na to myślę właśnie powinieneś zwracać uwagę na początek. A tak poza tym to czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj a potem pytaj w razie wątpliwości

Skomentuj

Tak jak pisałem wcześniej. Nie chcę specjalnie w to inwestować. Zdecydowanie w takim przypadku dołożę do nagłośnienia samochodu.
          Raczej chodziło mi o stworzenie obudowy tych głośników i nie popełnieniu błędu krytycznego. Sprzęt ten jest tymczasowo w domu, w domu spędzam niewiele czasu, a gdy już spędzam to lubię by coś przyzwoicie grało. Sprzęt ten zapewne w niedługim czasie i tak wyląduje w samochodzie.

Dziękuję za odpowiedzi.

Skomentuj

w takim razie powodzenia w budowie systemu w aucie :wink:
            W razie pytań w tej sprawie pisz, napewno ktoś ci coś wtedy doradzi.
            pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechu
              Na umieszczaniu sprzętu przeznaczonego do auta w domu po pierwsze, i po drugie na dążeniu do pozornych oszczędnościach. Myślę że to miał na myśli Paweł S.
              dokladnie
              przy zastosowaniu tanszego wzmacniacza samcohodowego w domu konieczne staje sie dokupienie lub zmontowanie drogiego zasilacza w domu. sktkiem tego mamy 2 zasilacze co sporo podnosi cene :P

Skomentuj

Czaruję...
              X