zestawy z wielu opinii tak graja jak haj-end z audioshow... a tu patrz nagle krytyka scana...
bo na audioshow nie gra hiend. Powtórzę jeszcze raz że scany są b. dobre- warto brać, tylko przydałaby się do nich lampa, a węglowe ushery to troszkę inna bajka- czy Twoja to już musisz sam zdecydować.
Ten zestaw na Usherach to tylko przykład. Możesz zadzwonić do Akkusa i zrobią Ci zestaw jaki będziesz chciał. Chciałem Ci zwrócić uwagę na Ushery bo to wbrew pozorom bardzo dobre głośniki i warto się dłużej nad nimi zastanowić.
Zresztą z tego co wyczytałem na stronie Loudspeakershop.eu, przygotowują nowe zestawy do samodzielnego montażu.
nie ma do tego zwrotnicy. Dobierałem eksperymentalnie... takie troche to dziwadło mi wyszło. Zastanawiam się nad nowym projektem zwrotki we współpracy z Pawłem S.
Ale to jeszcze się zobaczy
Scany , Ushery i Seasy były już na forum. MormoN zainteresuj się jeszcze tym zestawem https://www.madisound.com/store/prod...oducts_id=8959 Sporo pochlebnych opinii na temat tego tweetera pojawiło się po ostatnim AS.
Według cennika, który posiadam zestaw głośników wychodzi ok 1900 zł. Cennik mam sprzed roku i możliwe że nie jest już aktualny, ale jaki to problem zapytać w firmie Audiothlon :cool:
MormoN, To bedzie idealny zestaw. Wlasnie sie zastanawialem, czy jest gdzies w internecie taki projekt oparty na 8531G oraz HDS tweeter. To wg mnie bedzie najtansze i najlepsze rozwiazanie ze stajni SS. Ten glosnik wysokotonowy rozklada kazdy inny do 100$ albo i wyzej. I bynajmniej nie jest to tylko opinia Zapha ale i roznych ludzi na zagranicznych forach ( w Polsce ten glosnik to egzotyka ). Sam mialem brac ten glosnik, jednak zrazila mnie troche jego wznoszaca sie charakterystyka od 9Khz.
To jest Peerless HDS Tweeter, ktory zostal przejety przez SS i dlatego pod ta nazwa szukalbym opinii o tym glosniku. Oczywiscie prozno jest szukac jej na polskich stronach.
Fakt ten HDS ponoć niezły, też się o nim oczytałem. Ale skoro początkowo była rozważana propozycja typu 6600 lub 9900/9700, a teraz schodzimy już na HDS?
Wart uwagi jest też Morel ET 338 (stary MDT 33). Bardzo dobry tweeter, kiedyś można było na allegro za dobre pieniądze ostatnie sztuki wyrwać. Tyle, że bardzo ciężko znaleźć na tym tweeterze jakieś gotowe projekty.
Skomentuj