Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer 22-140-8 scx - znowu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer 22-140-8 scx - znowu

Witajcie.
    Obecnie posiadam malutkie kolumienki (~1l closed) na Tang Band'ach W4-657SB z Unitrą PW3015 (która w niedługim czasie zostanie mam nadzieje zmieniona). Podłączone jest to do kompa z kartą Creative Sound Blaster Audigy (foobar + głównie FLAC).

Jako, że brakuje mi basu, chciałem dorobić suba. Wybór padł na słynnego STX'a 22-140-8 SCX. Słucham głównie rocka, metalu (dużo metalcore i podobnych, gdzie podwójna stopa basowa to norma), więc zależałoby mi głównie na dynamice i kopie. Ale też nie tylko, lubię czasem posłuchać reaggae, trance, dnb i innych gatunków. Stąd też nie wiem jaki litraż zastosować i czy robić closed czy BR. Fajnie, gdyby sub był też możliwie najmniejszy, bo mam mały pokój (8m˛).

Dziękuje.

Wrzuć dane głośnika do WinISD

Skomentuj

Wiem co to Winisd, ale to tylko program... Pokazuje obudowę 34l ponad, ale z tego co widziałem to ludzie robią 28-32l. No i nie wiem jak ze strojeniem, żeby uzyskać szybki bas.

Skomentuj

No to musisz obudowe zrobić taką pośrednią ja swoją bude też mam coś koło 34l. A reszte to musisz podług siebie dostrojić..

Skomentuj

Ja mam 30L strojona na 39Hz (br) i gra ładnie. A apropo tego - tematów było sporo - google znajdzie co najmniej kilka gdy wpiszesz np. 'subwoofer 22-140-8 SCX' tak samo tutaj na forum. Głośnik jest dość sławny do budowy suba tak wiec nie powinieneś mieć większych problemów.

Skomentuj

Powstało sporo konstrukcji na tym głośniku. Wystarczy przewertować dział z własnymi konstrukcjami...

Skomentuj

Czaruję...
            X