Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumna

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumna

Witam mam taką prośbę, kupiłem od kolegi głośnik i muszę zbić do niego pudło ale nie wiem jakie(wymiary). Wiem ze takich tematów juz trochę było ale ja przeczytałem prawie wszystkie poradniki i dalej nc nie rozumiem nawet ściągnąłem program ale dla mnie to czarna magia. I u jest moje pytanie czy na podstawie danych możecie obliczyć wymiary pudła. oto dane głośnika TONSIL GD 30/30 30W 4 OHM niestety tylko tyle mogę powiedzieć bo tyle jest napisane.

Witam, to jest szerokopasmowa konstrukcja Tonsila do domu?? raczej słabo.... To się nadaje na małą estradę jako średnio-nisko tonowy na nadstawki. Masz tylko jedną sztukę? Lepiej sprzedaj- jak w dobrym stanie to ze 40zł weźmiesz. Buda do tego to gdzieś 35-40L Closet -moim skromnym zdaniem

Skomentuj

Czy masz płytę wiórową albo MDF? Musisz sobie kupić takową.
      To ma być subwoofer?
      Tak jak napisał dymit, zrób obudowę ok. 40L (closed = zamknięta = bez bassreflex ). Jakie wymiary - no cóż, tego Ci nie powiemy, sam wymyśl jaki kształt ma mieć Twój subwfoofer. Przy obliczaniu wymiarów weź pod uwagę również grubość płyty.

Masz do tego wzmacniacz? Filtr?

Skomentuj

Zamieszczone przez czarny1906
        To ma być subwoofer?
        Zamieszczone przez dymit
        to jest szerokopasmowa konstrukcja Tonsila
        czarny1906, to jak z tego chcesz suba zrobic?
        pomysl zanim cos napiszesz

Skomentuj

Tam na końcu jest "?" więc, to było pytanie. Autor nie napisał czy to ma być subwoofer, czy co to ma być.

Skomentuj

Zamieszczone przez czarny1906
            Tam na końcu jest "?" więc, to było pytanie. Autor nie napisał czy to ma być subwoofer, czy co to ma być.
            A jakie to ma znaczenie? Czy jest "pytajnik" czy nie?
            Najistotniejsze to to, że jest to głośnik szerokopasmowy i z GD 30/30 subwoofera nie idzie zrobić. Tak jak kolega wyżej napisał. Do nadstawki, ewentualnie do paczki gitarowej.

Skomentuj

Czaruję...
            X