Witam,
postanowiłem sprzedać swoje dotychczasowe kolumny (Diora ZgB 80-8-903 - BR / 80W / 8ohm) i zbudować własne.
W poprzednich nie odpowiadała mi dolne pasmo. Baz dość wysoki i tłukący.
Zależy mi aby bas był miękki, sprężysty i mocny.
Nie chciałbym aby wysokie tony były bardzo wyeksponowane, raczej stonowane.
Lubię dużo środka, lubię słyszeć wokal w każdym utworze.
Dodam, że często urządzam u siebie sylwestra a wtedy lubimy pograć głośno :)
Co do warunków odsłuchowych to szykuję kolumny do nowo budowanego domu. Rozmieszczenia mebli jeszcze nie znam. Powierzchnia salonu to ok 28^m2 z zawartą kuchnią + korytarz i schody.
Odległość kolumn od miejsca odsłuchu to ok 3,5m a kolumny można rozstawić na 3 - 4m
Budżet w jakim chciałbym się zmieścić to ok 600zł.
Jeśli będzie taka konieczność to zapłacę nawet 1000zł ale jako student (stacjonarne - dzienne) nie dysponuję zbyt dużą kasą i będę zbierał na nie jakiś czas.
Jeśli jeszcze będzie potrzebna jakaś odpowiedź aby można było kompleksowo mi doradzić to proszę pytać :)
Dziękuję za zainteresowanie tematem i pozdrawiam.
postanowiłem sprzedać swoje dotychczasowe kolumny (Diora ZgB 80-8-903 - BR / 80W / 8ohm) i zbudować własne.
W poprzednich nie odpowiadała mi dolne pasmo. Baz dość wysoki i tłukący.
Zależy mi aby bas był miękki, sprężysty i mocny.
Nie chciałbym aby wysokie tony były bardzo wyeksponowane, raczej stonowane.
Lubię dużo środka, lubię słyszeć wokal w każdym utworze.
Dodam, że często urządzam u siebie sylwestra a wtedy lubimy pograć głośno :)
Co do warunków odsłuchowych to szykuję kolumny do nowo budowanego domu. Rozmieszczenia mebli jeszcze nie znam. Powierzchnia salonu to ok 28^m2 z zawartą kuchnią + korytarz i schody.
Odległość kolumn od miejsca odsłuchu to ok 3,5m a kolumny można rozstawić na 3 - 4m
Budżet w jakim chciałbym się zmieścić to ok 600zł.
Jeśli będzie taka konieczność to zapłacę nawet 1000zł ale jako student (stacjonarne - dzienne) nie dysponuję zbyt dużą kasą i będę zbierał na nie jakiś czas.
Jeśli jeszcze będzie potrzebna jakaś odpowiedź aby można było kompleksowo mi doradzić to proszę pytać :)
Dziękuję za zainteresowanie tematem i pozdrawiam.
Skomentuj