Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX MX-140 vs M-100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX MX-140 vs M-100

Witka chlopaki Siedzę na tym forum dłuuugo. Duzo czytam i jeszcze więcej zapominam :).
    Chce w końcu zrobić coś do końca, przeważnie konstrukcje kończyły się na zrobieniu paczki, jakiś zwrotnicach i przykręceniu głośników. Nigdy nie chciało mi sie wykańczać. Nadszedł chyba czas zdrowego rozsądku i samozaparcia.

A wiec do rzeczy.

Co mnie interesuje: Male max 20l kolumny. Do postawienia w malym pokoju, na parapecie czy stojaczkach. Pomieszczenie w jakim to ma zagrac to min. 9 m2 max okolo 16 m2.

Co będzie słuchane... Prze zemnie w sumie wszystko, z basu przewracającego jelita wyroslem. Interesuje mnie nie naganna srednica i delikatne wysokie. Obecnie sluchalbym tego ja. W czasie pozniejszym napewno poszloby do mojej Lubej ktora jest wokalistka i wiadomo czego oczekuje od kolumn. Maja grać żywo, nie chce zeby srednica byla jak zza firanki, schowana gdzies w tyle. Biorac poprawke na to iz Moja Wokalistka spiewa bardzo delikatnym glosem, dlatego tez chce delikatne nie piaszczace kopułki.

Co mam na mysli ?

Chciałem zrobić STX MX-140 lub M-100. Tzn bazować na tych zestawach głośnikowych. Sklaniam sie bardziej ku M-100 z racji malej paczki, ale z 2 strony wolalbym MX-140 Z racji iz posiadam sklejone, nie powiercone pudla 20 litrowe w ktore bez problemu moglbym to wlozyc. Kiedys, kiedys je kleilem pod STX 18SW. I tak zostalo do dzisiaj. Glosnikow nie wlozylem i otworow nie powycinalem.

Koszt glosnikow wychodzi mniej wiecej 400-500 zł. A wlasnie o ten koszt sie rozchodzi. Same glosniki. I tu moje pytanie, czy jestem w stanie kupic cos lepszego za taka cene ?
    Dodam ze padlo na STX z racji zamowienia wszystkiego w jednym sklepie. Nie mam ochoty ani czasu na bawienie sie w zamowienia z roznych sklepow. Macie jakies propozycje ? Chetnie cos poczytam.

PS. Dodam tez ze myslalem nad klonami totemow z racji iz posiadam GDWK 10/80. Ale nie bardzo podoba mi sie to jak gra........

PS2. Proszę o usuniecie zdublowanego prze zemnie tematu. Sorka, komp mi szaleje i forum się wiesza.

Ja robił bym MX-140. Po pierwszym starciu z m-100 "wymiękłem", więcej nie miałem ochoty odsłuchiwać. :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez hellrider
      I tu moje pytanie, czy jestem w stanie kupic cos lepszego za taka cene ?
      W dziale ogloszen sa glosniki daytona i seas za 450zl. Zmiecisz sie w budzecie i przy okazji dostaniesz zestaw grajacy co najmniej jedna klase wyzej.

Skomentuj

Wiem Majster ze brałbyś seasy, juz Pułkownik Pawel S. mi napisał na gygu. Ale zapomniałem dodać ze zabiorę się za robotę gdzieś od polowy stycznia. Wtedy będzie wolna kasa.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
          Ja robił bym MX-140. Po pierwszym starciu z m-100 "wymiękłem", więcej nie miałem ochoty odsłuchiwać. :wink:
          Chyba, że połączymy 15-100-8-AKX z Vifą DX25. Będzie dużo lepiej, ale nadal nie będzie to samo co oferuje AWX, także dla mni wybór prosty. Oba zestawy miałem, a teraz kontynuuje konstrukcję na AWX, tyle że w 2,5d...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            ...Chyba, że połączymy 15-100-8-AKX z Vifą DX25. Będzie dużo lepiej...
            Albo zamiast dx dać xt i do tego wavecora. Będzie jeszcze lepiej od m-100. Pomysłów jest wiele. Jednak jeśli miał bym wybrać pomiędzy mx 140 i m100 to wybór jest prosty. AWX górą. :wink:

Skomentuj

Czaruję...
            X