Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Space a nowe głośniki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No to super... zastanawiam sie jednak nad BR szczelinowym bo taki mam w subie i ładnie by mi się to zgrało... Jaką powierzchnię proponujesz? i jaka długość? bo to akurat jeszcze od wymiarów skrzynki będzie zależne. I jeszcze takie pytanie, bo zdecydować się nie mogę. Jeśli bym zastosował głośniki te 14cm... to o ile lepiej to zagra? bo mam dylemat. Jeśli zagra lepiej i efektywniej z basem i szczegółami to wolałbym te 14cm. W dodatku chciałbym aby ładnie mogły zagrać solo

Skomentuj

dla jakiego glosnika i w jakiej obudowie?
      jezeli mowa o ARN 116 to szybko pisz do tego sprzedajacego czy jeszcze aktualne!

Zamieszczone przez schwalba
      Jeśli bym zastosował głośniki te 14cm... to o ile lepiej to zagra? bo mam dylemat.
      zagra glosniej i mocniejszym basem

do w/w STXow nie potrzebny jest sub
      no ale min te 6l trzeba dac :???:

Skomentuj

A powiedz mi jeszcze czy takie kolumienki na Arn 116 zagrają tak głośno jak te Space? to już tak z ciekawości... I jaka wysokotonówka do tego? Najlepiej coś takiego co tanie i łatwo dostępne, i już całkiem bomba by było jak by do tego były jakieś popularne zwrotki i w miarę tanie

Skomentuj

niestety nie
          space maja efektywnosc na poziomie 88-90db a ARN jedynie 84db i mniejsza moc
          ale do posluchania dosc glosno w domu w zupelnosci wystarcza

schwalba, jak juz pisalem wysokotonowka to mission z allegro
          http://allegro.pl/glosnik-wysokotono...243845706.html (w tej chwili aukcja nie wystawiona)
          glosnik kosztuje 10zl a w zamowieniu grupowym kosztowal 4zl/szt :!:
          do tego dorobic front (jak bede mial czas to zajme sie tym) i masz tanie monitorki

co do zwrotnicy to jak pisalem mam te glosniki na stanie i moge ja zaprojektowac. bedzie to raczej cos prostgo

Skomentuj

hmmm jakoś ten mission nie leży w moim guście. Czy jest możliwość zamiany na coś innego? z STC na ten przykład? albo z Tonsila? To maleństwo jakoś nie odpowiada moim gustom a wolałbym coś co kupię i zamontuję

Skomentuj

schwalba, ten glosnik to 10zl (lub 4 jak ktos zamowil wiecej :P ) + max 5zl za frotn
              STX czy tonsil to koszt conajmniej 30zl/szt :P

Skomentuj

No spoko... Wiesz nie znam się i nawet nie wiem jak się to montuje w te fronty XD. W dodatku jesli policze sobie 2x 10zł plus fronty, nie wiem za ile, i do tego wysyłka to i tak zapłacę tyle samo co kupić w Nowym Elektroniku gdzie mam blisko, STXy za 60zł przy okazji wezmę terminale... Zresztą nie wiem weź mi trochę doradź i pomóż bo nie znam się w takim stopniu. Aha.. i skąd te fronty wezmę jak coś? XD. No i nadal brak mi wiadomości na temat zwrotnic, kto jak i za ile...

Skomentuj

Fronty możesz kupić z stx, zamówić u mnie lub zrobić samemu... Teraz zamawiałem małe z alu 2mm i koszt ok 3zł szt. Zwrotnice mogę zrobić-kasuje tylko za montaż

Skomentuj

Czaruję...
                  X