Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co powiecie na taka obudowe do RS180

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co powiecie na taka obudowe do RS180

http://ampslab.com/merlin.htm

moze ktos to slyszal badz czytal cos wiecej na ten temat czy ma to jakis sens, czy faktycznie daje jakies ciekawe rezultaty?

O trzy basrefleksy za duzo...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow
      O trzy basrefleksy za duzo...
      Dobre! :)
      Z tego co pamiętam, kiedyś Tannoy się w to bawił też.

Skomentuj

Kiedys wykonalem projekt obudowy fostexa podobny do tego co pokazujesz w linku
        http://www.fostexspeaker.de/gehaeuse/127e_enclrev.pdf
        i wsadzilem tam taniego tonsila szerokopasmowego.
        Powiem Ci, ze basu bylo z tego na prawde sporo.. Jesli projekt jest pomierzony to czemu nie spróbować...?

Skomentuj

Mnie zastanawia te 100uf w torze seasa :roll: po co?

Skomentuj

A ja w takiej sytuacji pozwolę sobie zacytować Yoshiego:
            Zamieszczone przez Yoshi_80
            [b] Moje zdanie jest niezmienne, im więcej układów rezonanoso-dopalajacych bas tym gorzej z odpowiedzią impulsową. Nie można czegoś co mamy wzmacniać w nieskończoność wyłącznie pasywnymi metodami bazujacymi na zjawiskach rezonansu, w końcu się to odbije czkawką.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
              A ja w takiej sytuacji pozwolę sobie zacytować Yoshiego:
              Zamieszczone przez Yoshi_80
              [b] Moje zdanie jest niezmienne, im więcej układów rezonanoso-dopalajacych bas tym gorzej z odpowiedzią impulsową. Nie można czegoś co mamy wzmacniać w nieskończoność wyłącznie pasywnymi metodami bazujacymi na zjawiskach rezonansu, w końcu się to odbije czkawką.
              Jestem tego samego zdania co Yoshi. Każdy kolejny układ rezonansowy na drodze "dokłada" swoją odpowiedź impulsową, końcowo ją pogarszając. I nie chodzi jedynie o wrażenia słuchowe, czy jakieś teorie, ale o wyniki obliczeń modeli zjawiska na to wskazujące. No i oczywiście logika też to podpowiada :).

Skomentuj

no logicznie rzecz biorac tak na pewno bedzie sie dzialo,
                chociaz jak bede mial kilka zbednych desek to sprobuje tego z czystej ciekawosci

Skomentuj

Ja bym spróbował.
                  Pudło + rura + głośnik = tyle tego na rynku.
                  A pudła + rury + głośnik = to może zagrać ciekawie.

Jestem zdania, że jak się spróbuje czegoś nowego, to nigdy się nie traci (poza gotówką), a zyskuje się na doświadczeniu (a to jest bezcenne). :)

Tylko podziel się informacją co z tego wyszło. Chociaż stawiam, że impuls będzie niezbyt dobry.

Skomentuj

Czaruję...
                  X