Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Małe pytanko o model STX-a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Małe pytanko o model STX-a

Zdecydowałem się na STX-a GDN-32-150-8, nie wiem tylko jakie model wybrać SS czy SC. Pomórzcie w wyborze, którey lepszy. Całoś będzie grała w obudowia 70 l.

hmmm oba są podobne do siebie.... mają niewielkie róznice... mysle że obojętne.... a czym chcesz go napędzić ?? 100W mysle że to totalne minimum

Skomentuj

LDM 2x50

Skomentuj

hmmmm duzo mowi LDM

proponuje mostek z tda7294/opa549/lm3886
        da rade i poczujesz kop tego glosnika

Skomentuj

O ile sie nie myle, to S oznacz wlukno szklane(pewnie nie najwyzszej jakości) a C celuloze, Włukno jest twardsze i lżejsze, bas powinien być czystszy, ale to nie jest reguła, bo jeśli go nie dopracowali to membrana moze posiadać dosyć duże rezonanse własne, które w przypadku celulozu są lepiej tłumione. Najlepiej jak byś przesłuchał i porównał je w sklepie , Znając życie nie będo mieli tego modelu w pudle ale można posłuchać na mniejszych. I będziesz wiedział z jakiej memebrany dzwięk wolisz.
          Kiedyś kupiłem sobie gdn 25 150 sc, grają ciepłymi głebokim basem, ale niestety bardzo zamulonym i powolnym:( Jak bym miał jeszcze raz kupować to wolałbym dołożyć na tonsile

Skomentuj

Po lewej SC po prawej SS. To powinno rozwiać pewne wątpliwości...cena też nie jest jakaś straszna...różnica to 8zł.
            Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
            X