Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DALI IKON 7 vs fx-300 AWX.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DALI IKON 7 vs fx-300 AWX.

Witam serdecznie. Jakiś czas temu odwiedziłem salon Denon'a i miałem mozliwość posłuchania kolumn Dali Ikon 7 ze wzmacniaczem oczywiście Denon (nie pamiętam modelu). Aktualnie rozpocząłem budowę kolumn na przetwornikach STX serii AWX - popularne ostatnio 2,5 way ( FX-300 ) ... moje pytanie brzmi - czy ktoś miał możliwość wysłuchania obu par kolumn i mógłby opisać różnice i podobieństwa w brzmieniu. Z góry dzięki - pozdrawiam

Ja miałem okazje sluchac w salonie Dali, ale pod pierwszym lepszym wzmakiem i stwierdzilem ze za ta kase bym tego na pewno nie kupil... AWXy tez buduje.

Skomentuj

Mi też Dali nie przypadło do gustu,sypiące wysokie tony zdecydowanie odstraszały.

Ja też robię AWX-y :razz:

Skomentuj

Jak dla mnie "sypie" Pj od STX.

Słuchałem Dali to było przyjemnie.

A jak wypada AWX też chciałbym wiedzieć.

Skomentuj

Pj sypie i nie bedzie gralo jak Dali to sie zgadza. Al tez Dali nie gra to jak AWX :wink: Takie samo porownanie Dali do AWXa jak PJ do Dali.

Skomentuj

Więc mam rozumieć że AWX zagrają o wiele, wiele lepiej niż Dali Ikon ?

Skomentuj

A ile masz pieniędzy na kolumny? Bo jeśli tyle ile te dali kosztują to za tą kasę absolutnie STX tylko jakieś zdecydowanie lepsze projekty ale DIY

Skomentuj

Czaruję...
              X