Ja jednak uważam że będzie różnica bo słyszałem ten zestaw komputerowy :wink: buczący sub + głośniczki które wydobywają z siebie dźwięk.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny do 500zł
Collapse
X
-
Nie no ten zestaw to padaka, jednak np. do hiphopu Logitehy Z3 są w 101% wystarczające, kumpel je ma i idealnie wpasowują się w te klimaty (choć np Rocka po prostu nie idzie na nich słuchać, sub zlewa stope z basem do tego stopnia że nie słychać nic prócz dudnienia, ale za to satelitki są na jakimś Tang Band'zie i w zasadzie do nie audiofilskiego odsłuchu są wystarczające), a kosztują połowę tego co chce wydać kolega.
Skomentuj
-
No to się dziwnie porobiło. Czyli odpuścić sobie DIY i kupić F-180 ? Te komputerowy już mi się osłuchały i sprawa jest tego typu, jak jestem w pokoju to słychać normalnie itp. ale te satelitki są tak marne, że idąc do innego pomieszczenia nie słychać nic oprócz subwoofera, a wiem że przy normalnych kolumnach średnie i wysokie rozchodzą się tak samo jak bass po mieszkaniu. Dawno temu byłem u znajomego robić mu komputer i włączył swoje 120 watowe kolumny, na które wydał około 200zł. Były to 3-drożne na przetwornikach kupionych w miejscowym sklepie. Z początku myślałem, że to jakiś badziew, ale po odpaleniu winampa bylem w szoku, dużo basu, czyste średnie i wysokie czego nigdy nie słyszałem z powodu komputerowych zestawów.
Skomentuj
-
wedlug mnie 3 drogi stx-a ktore podal ci marian, albo jakies 2.1
bo zadne monitory typu awx nie poradza sobie z taka muzyka bo to kolumny z chcrakterystyka plaska jak stol nie dla ludzi ktorzy sluchaja hip-hopu
chyba ze sam bys zrobil sobie zestaw np. tanie panele z allegro + stx 22 scx a na gore sk i pj lub scx i pj, ale wyniesie chyba drozej niz planowales
choc dalej jeste przekonany ze subwoofer do hip-hopu jest potrezbny
Skomentuj
Skomentuj