Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Komputer + Sennheiser HD205 - jak polepszyć jakość ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Komputer + Sennheiser HD205 - jak polepszyć jakość ?

Nie posiadam na razie dobrego zestawu audio, ale jestem w trakcie budowy kolumienek :) Muzyki słucham właściwie tylko na komputerze, a że głośniki mam średniawe, to wolałbym częściej korzystać ze słuchawek. Tylko, że jakość też nie powala. Dźwięk nie zawsze jest czysty i strasznie brakuje basu. Czy kupienie w AVT jakiegoś niedrogiego wzmacniacza do samodzielnego montażu ma sens ? Jeśli tak to który ?
    Karta to jakiś Sound Blaster 5.1. Różnica pomiędzy nim a integrą jest niewielka, ale karty zmieniać nie będę na pewno :)

Dzięki :-)

moj brat ma te sluchawki. Straszna kupa. Testowalem je na kilku lepszych plytach i kilku wzmacniaczach i kartach muzycznych. Nigdy nie udalo mi sie zeby zagraly nawet poprawnie. Szczerze to nie wiem czy cos im pomoze oprucz wymiany.
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tutaj się zupełnie nie mogę zgodzić, ponieważ zanim je kupiłem, testowałem je w Media-Markcie na niezłym odtwarzaczu, a potem u wujka na prawdopodobnie jeszcze lepszym i dźwięk w obu przypadkach był rewelacyjny. Może nie jestem najbardziej wymagającym użytkownikiem, ale nie dam sobie wcisnąć, że coś gra dobrze bo tak na aukcji napisali :-) Po prostu słuchawki na kompie wypadają średnio, a dopiero na dobrym odtwarzaczu pokazują co potrafią :)

Nie mówię, że grają najlepiej jak się tylko da, ale za tą cenę nie liczyłbym na nic lepszego niż te Zenki.

Skomentuj

Soundblastery to nie takie złe dźwiękówki, napewno wystarczające aby zagrały na nich tanie słuchawki. Moim zdaniem dołożenie kitu avt da bardzo nie wiele, no może posłuchasz sobie trochę głośniej.
        Wymień je na coś porządnego a wtedy odczujesz zdecydowaną różnice w dźwięku.

Skomentuj

Wymiana słuchawek zupełnie nie wchodzi w grę. Nie mam na to pieniędzy. Liczyłem tylko na nieco lepszy bas z komputera, bo swoje słuchawki na prawdę lubię :-) O głośność właśnie nie chodzi, tylko o ten bas.

Skomentuj

ja podtrzymuje swoje zdanie. I utwierdza mnie w moim przekonaniu to, ze tobie tez coś nie pasuje i chcesz coś z tym zrobić.
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak masz za mało basu to sobie podbij, tyle.

Skomentuj

Czaruję...
              X