Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwofer subwoofer do 35-50m2 12-15"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwofer subwoofer do 35-50m2 12-15"

Witam!
    Planowane jest zrobienie subwofera do obsługi KD w doś sporym pomieszczeniu. Głosnik wypadlaoby dac porzadny, tlyko jaki? Stad pytanie co i jak. Oczekuje na propozycje, budet nie ejst sprecyzowany bo to bez sensu.

Ja proponuje B&C 18PS100 :)

Skomentuj

Ja zastanawiam się poważnie nad Dayton TIT400C-4 http://www.parts-express.com/pe/show...TOKEN=95742800

Skomentuj

O matko skad ja wezme do nich wzmacnaicz, najlepiej panel... 15" max, 12 ujdzie.

Skomentuj

B&C zadowala się już 500watami :) Ale gra to konkretnie. Jeżeli byłeś kiedyś w porządnie nagłośnionym kinie to właśnie tej klasy subwoofery tam stały.

Skomentuj

Taki B&C w linii transmisyjnej musi juz kompletnie zamiatac, niczym Pudzian Najmana :)

Skomentuj

Pogromco, wiem że nie przepadasz za pierdzibasem ale nawet w takiej w dodatku dość kompaktowej obudowie ten głośnik rewelacyjnie nadaję się do takich zadań. Dużo niskiego ciepłego basu, o bardzo dobrej barwie i całkiem przyzwoitej dynamice (choć jak na estradowe głośniki ten model jest dość misiowaty, stąd doskonale nada się do kina).

Skomentuj

No nie watpie. Przy tak duzej srednicy glosnika pierdzibas jest calkiem przyzwoity.

Skomentuj

Tyle że kolega coś się nie odzywa, hmm...

Skomentuj

Zadnych lini transmisyjnych itp. Bedzie na 100% BR ew OZ. 15" to max, obudowa tez nie moze byc nie wiadomo jaka, wzmacnaicz pewnie skonczy sie na panenelu irka 300W albo cos w ten desen.

Skomentuj

Leee, to lipa bedzie

Skomentuj

Jak to pomieszczenie było by mniejsze to polecił bym GDN 30/120 , a tak to jakaś Beyma 12B100/R albo 12BR70

Skomentuj

Myślę że Beyma będzie dośc dobrym rozwiązaniem, zreszta jeszcze jest troche czasu na szukanie.

Skomentuj

Czaruję...
                          X