Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer STX GND-22-140-8-SCX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak to pisał kiedys irek "kontrolowac to moze kanar bilety w tramwaju a nie wzmacniacz głosnik":).
    Nie dziwie ze ze 99% ludzi TDA zle gra bo aplikuja go wg schematu z noty aplikacyjnej gdzie dolne pasmo przenoszenia jest policzone na 20Hz... itp itd

Skomentuj

Według mnie kontrola to głównie obudowa, wytłumienie i sam głośnik. Sprawny,poprawny wzmacniacz ma małe znaczenie.
      Jedynie co możesz zrobić to pożyczyć od kogoś jego wzmacniacz np. gotowy z markowego subwoofera i przetestować.

Skomentuj

Witam
        Odświeżam ten temat, bo nie mogę niestety napisać nowego, chyba nikt się nie obrazi :)

Jaki polecacie głośnik lepszy i większy od STX GND-22-140-8-SCX ale również pod mostek TDA7294. Ten STX po prostu jest za mały na pokój 20m2, kompletnie nie daje sobie rady. Tych niedoskonałości opisanych w tym temacie się nie pozbyłem, przerobiłem obudowę na zamkniętą, jednak głośnik się tak jakby dławi na 1/2 obrotu pokrętłem, mimo że zmniejszyłem obudowę o jakieś 5l za pomocą reklamówki z piaskiem.
        Po prostu chciałbym wykonać nowy projekt, bo do tego już nie mam sił. 200zł mogę przeznaczyć na nowy głośnik.

Nie wiem czy jest w ogóle sens, może lepiej wymienić też wzmacniacz?
        Pomóżcie.

Skomentuj

Czaruję...
        X