Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton W130s + Visaton G20SC do zastosowań CA.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Visaton W130s + Visaton G20SC do zastosowań CA.

Witam. Chciałbym zastosować wyżej wymienione przetworniki w moim aucie. Chciałbym skorzystać z takiego zestawienia (Visaton Couplet Light): http://www.toutlehautparleur.com/kit...28-p-1790.html.
    Czyli po 2 W130S na strone oraz po jednym G20SC. Wykorzystałbym dedykowane zwrotnice bądź puścił to po prostu w aktywce. Teraz pytanie jak te głośniki zachowają się w aucie. Co do woferków no to woferki jak woferki (będę musiał zapewnić im jak najlepsza izolację od wody). Chociaż z drugiej strony.. z zewnętrznej strony membrana jest pokryta lakierem, a od środka jest to zwykły papier. Mam pewne wątpliwości co do G20SC... nie są one zbyt kierunkowe? Druga sprawa to wilgoć, wiadomo w samochodzie trochę jej będzie, ale myślę, że nie powinno to wpłynąć negatywnie na głośniki. W końcu przecież nie zaczną rdzewieć od lekkiej wilgoci. Proszę napiszcie mi co o tym myślicie ponieważ bardzo napaliłem się na ten zestaw.

mam trzy zastrzezenia
    w tej cenie mozna znalezc dobrze grajacy system dedykowany do auta
    za cene dwoch w130 mozna kupic jeden dobry woofer
    i ostatni dosc glupio bedzie wygladal tweeter srednicy 95mm zabudowany w slupku.

---------- Post dodany o 19:55 ---------- Poprzedni post o 19:52 ----------

a i ta zwrotka jest zaprojektowana do kolumny wiec w samochodzie zupelnie sie nie sprawdzi
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No tak, za całość wyjdzie gdzieś ~600zł, czy w takiej cenie znajdę coś równie dobrego do auta..? Co do G20SC to nie planuje dawać go w słupek, a na deskę pod szybę. Ten kapturek można chyba odłączyć (patrz 4 śrubki od frontu) Czemu ta zwrotnica miałaby się nie sprawdzić w aucie...? Zawsze zostaje aktywka. Sam nie wiem co na ten temat myśleć i co robić...

Skomentuj

za 600zl mozna kupic fajny system do auta
        zwrotnica nie sprawdzi sie miedzy innymi dlatego, ze wyrownanie charakterystyk w tej zwrotnicy jest dla ustawienia glosnikow ustawionych tak jak w kolumnie (l-pad)
        glosnik wysokotonowy jest blizej sluchacza niz nisko-srednie ktore zreszta graja tu w nogi a nie na wprast prawda
        a jak zdejmiesz ten front to zmienie sie znow charakterystyka glosnika wysokotonowego
        dalej glosnik bedzie gral w szybe, wiec trzeba inaczej zgrac glosniki w fazie
        to takie glowne spostrzezenia na szybko
        wystarczy?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

za tą kwotę można całkiem fajny zestaw dorwać, może np coś z dego? st650 by były w tej cenie a calkiem dobre opinie zbierają, poczytaj trochę tematycznych for a sporo się dowiesz, napisz jeszcze jakie auto no i czym będziesz chciał to napędzać

Skomentuj

Czaruję...
          X