Ostatnio znalazłem obok śmietnika kolumny VK, zdziwiłem się bo były zadbane i wszystko grało po podłączeniu. Tylko nie ma w ogóle basu (jest ale cichy, no nie taki cichy ale mało dynamiczny) obudowa zamknięta, chciałem zrobić BP 6CH na GDN 20/60; zestroić pierwszą kolumnę na 40Hz, drugą na 50Hz. Co o tym myślicie, w załączniku macie "schemat projektu".
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wstawić GDN 20/60 do kolumn VK
Collapse
X
-
Polaryzacja ok, w kontach dawno postawiłem i bas jest taki mulący, mało dynamiczny. Coś mi te winisd chrzani, może dlatego że używam innego systemu niż Winsyf. Na oko w 10l i odcięcie na 250Hz nie było by tak źle, tylko martwi mnie średnica BR 7cm. Wiem że będę słyszał tego 20/60 jako osobny kanał, ale będzie dopełniał te pasmo. Zworka VK sprawna.
Skomentuj
-
Nie ma u nas BP bo to stosunkowo trudna obudowa, A jak oczekujesz szybkiego basu z BP 6th. to zapomnij...(no może będzie możliwy szybki bas ale nie z tego głośnika) Zwrotnica w VK? Hmm... pierwsze słyszę, ale ok możliwe że jest. A masz już te 20/60? Czy zamierzasz kupić? Moim zdaniem lepiej dać go w BR a nie w BP, no jak już się uparłeś na BP to ja bym się pokusił tylko o 4 rząd (ze względu na głośnik).
Skomentuj
Skomentuj