Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opinie o kolumnach Grand High S300

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinie o kolumnach Grand High S300

Panowie,
    proszę opinie o kolumach GRANDHIGH S300 zanalazłem takie na allegro:

http://allegro.pl/grandhigh-usa-s300...380437586.html

Na ceneo kosztują ponad 300zł. Teraz wyprzedaż po 99zł za parę. (nie dają gwarancji - wyprzedaż magazynowa)
    Na pierwszy rzut oka nie wygląda to jak jakaś plastikowa chińszczyzna. Tym bardziej że ma to być podobno duża obnizka. Wiadomo że to nie jest jakiś hi-edn ale cena w miarę przystępna.
    Czy miał ktoś doczynienia z konkretnym modelem, w takiej cenie nie zrobie nawet obudowy.

Miałem robić standardowe monitory na stx ale pewnie nie zamknął bym się w 300zł. Same głośniki 150zł.

Proszę o opinie. I szczególnie stosunek jakości do ceny

Jakie są montowane głośniki?

---------- Post dodany o 22:20 ---------- Poprzedni post o 22:13 ----------

dla porównania identyczne na allegro za 299zł

http://allegro.pl/okazja-grandhigh-s...382918366.html

Za 99 zl wolalbym kupic 30 letni szrot z niemieckiej wystawki niz ten chinski pazdzierz. Tymi kolumnami mozna w piecu palic co najwyzej, akurat pora roku temu sprzyja.

Skomentuj

Na taką odpowiedź liczyłem

Zastanawia tylko jedno dlaczgo raz ten paździerz kosztuje 349zł, a raz 99zł?

monitory za trzy i pół stówy to chyba szkoda od razu do pieca

---------- Post dodany o 22:37 ---------- Poprzedni post o 22:31 ----------

Czy ktoś kiedykolwiek ich słuchał ?

Skomentuj

Skoro ktos to sprzedaje za 99zl to i tak sprzedaje to z zyskiem. Zatem pomysl ile kosztuje wyprodukowanie takiego smiecia w chinach... Nawet nie chce tego sluchac, wole 30 letnie Isophony, saby, philipsy, grundigi etc...

Skomentuj

Ok, skoro wiedzę taki zjazd po sprzęcie w wykonaniu kolegi Pogromca mitów to odpuszczam sobie ich kupno.
          Temat mozna uzanać za zamknięty.
          Dzieki za radę zawsze warto zapytać.

Skomentuj

Nie no wiesz, niech sie wypowiedza inni, ja po prostu wiem jakie kolumny mozna kupic za naprawde smieszna kase. Nie ma takiej mozliwosci zeby cos co koszuje 99 zl nowe gralo lepiej od tego co kiedys kosztowalo 20 razy tyle i nadal trzyma w bardzo dobrej kondycji.

Skomentuj

Słuchałem części kolumn tej marki, ten sopran to trup, może do 12khz dochodzi i posiada matowość plastiku, zresztą prawie go nie słychać, średnica bardzo dobra, basik mały ale bardzo poprawny.

Pogromco, głośniki o których napisałeś są lepsze od 95% dzisiejszego zmulonego, subwooferowego hi-endu , nic dziwnego że pokonają tanią "nie hi-end'ową" kolumnę.

Według mnie trudno zrobić dobry sopran ale midwoofer za 30 zł może czasem "zniszczyć" (szczegółowość,dynamika) głośnik za 30 razy tyle, wiele razy o tym się przekonałem.

Skomentuj

Czaruję...
              X