Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x Alphard LW800 w tandemie w 4th czy 6th

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2x Alphard LW800 w tandemie w 4th czy 6th

Witam!
    Dostałem od znajomego 2 Alphardy LW800. Chciałbym zrobić na nich subwoofer, problem w tym, że nie wiem jaką obudowę zastosować. Chcę mieć jak najniższe zejście, bo sub trafi do oglądania filmów. Kompletnie nie wiem, co mam zrobić. Robiłem różne symulacje, ale nic mi ciekawego nie wychodzi... Jeżeli chodzi o kubaturę, to niestety jest ograniczona Max to 45-50l z racji braku desek
    Pozdr.

Najpierw to trzeba te glosniki zmierzyc aby znac ich realne parametry, pozniej mozna cos dumac. Moze daloby sie zrobic tandem w bandpassie jesli ma to grac tylko w kinie.

Skomentuj

Problem w tym, że obudowa 4th gorzej wychodzi podczas symulacji od obudowy BR. Jak to jest w rzeczywistości? Wierzyć symulacjom? Bo wg. nich to obudowa BR będzie miała lepsze zejście...

Skomentuj

prawda jest taka ze nawet jak lepiej wyjdzie w symulacjach to nie wiesz jak wyjdzie w rzeczwistosci
        no i gwarantuje ze na jednej obudowie by sie nie skonczylo :P

tak wiec lepiej zrob popularnego kiedys suba b-r w ukladzie izobarycznym (ok 20 litrow)

Skomentuj

A czym chcesz je zasilić?

Skomentuj

Domyslam sie, ze te glosniki beda jednak mialy slabe parametry wiec tak sobie pomyslalem, ze moze warto by bylo sprobowac uklad push-pull w obudowie zamknietej. Lecz w tym wypadku bez korekcji raczej sie nie obejdzie. Co za tem zyskamy? Napewno zyskamy na jakosci dzwieku, nie ma sie co oszukiwac, to sa bardzo marne glosniki i wstawiajac je w jeszcze bardziej marna obudowe efekt moze byc oplakany.

http://www.avforums.com/forums/diy-s...m-k-clone.html cos w ten desen

Skomentuj

kolego TONACJA . pisz na pw. mam suba na tandemie lw800 , wymiata jak dynamit w pokoju 36mkw. pozdrawiam :biggrin:

Skomentuj

longer elektro napisz cos o tym bedzie dla potomnych...
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                X