Witam , więc mam dwa swoje typy sprawdzony już na forum GDN-38-550 lub "nowy" GDN-46-900-8-SE puki co był by to jeden sub ale w planach są chyba dwa , opcja PA-600 + 2 x 38-550 lub PA-600 + 1x 46-900 i ta opcja bardziej mi odpowiada ale zdaje się ,że basu może być za mało do tak efektywnych nadstawek , nadstaweczki są w tej chwili w czasie budowy ale apetyt rośnie w miarę jedzenia i już planuję co dalej ... raczej odpadają wielkie suby z 2-glosnikami w jednym z powodu na gabaryty- NIE mobilne...a to główny cecha , pozatym wiadomo lepiej miec więcej klocków a mniejszych niż mniej a wiekszych i nie móc ich poukładać w pojeździe , no nic proszę o podpowiedzi wypowiedzi i wszelkie rady , sporo jest podobnych tematów i wszystkie już przewertowałem ale chciał bym się dowiedzieć coś więcej w temacie porównania tych właśnie przetworników bo lepszych w tej cenie chyba nie znajdę... dzięki pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[ESTRADA] _SUB_ do PA-600 POMOOCY ? ? ?
Collapse
X
-
GDN-46-900 nie słyszałem,za to GDN-38-550 tak. Nie wiem jak wypada to porównanie,musiał byś napisać na elektrodzie,tam było kilka konstrukcji na GDN-46-900 ale czy autorzy słyszeli również GDN-38-550 tego nie wiem,spodziewam się że nie gdyż takie głośniki (46-900) kupują ludzie tylko na próbę,bo tanie,i przeniesienie się z GDN-38-500 na GDN-46-900 nie ma sensu (dla Mnie).
Moim zdaniem? 46-900 będzie wolniejszy za to w odpowiedniej obudowie będzie niżej schodził niż 38-550. 38-550 w swojej cenie nie ma konkurenta,nawet teraz gdy podrożał o te kilkanaście zł.
Aha,no i jeden głośnik basowy na jedną nadstawkę to za mało,przynajmniej dwa muszą być aby wycisnąć z nadstawki tyle ile jest w stanie i tak aby zestaw równo grał.
-
Elo , zdecyduję się chyba jednak na 46-900 z powodu lepszego zejscia , pozytywnych wypowiedzi na jego temat oraz jak mniemam większego ciśnienia z powodu większego wychylenia oraz powierzchni głośnika , a pozatym mam małą ciekawostkę w stx-e pojawi się nowa wersja 46-900tylko czekać co to będzie...
Skomentuj
Skomentuj