Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowa wysokotonóka do gdn13/50/9

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budżetowa wysokotonóka do gdn13/50/9

Witam wszystkich forumowiczów.
    Jako że to mój pierwszy post chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić i życzyć wielu udanych konstrucji.
    Moje pytanie dotyczy zestawu na 2xgdn 13/50/9 jak w temacie - budżetowa wysokotonówka.W zasadzie
    wyboru nie ma - gotowa zwrotnica jest tylko do tonsila gdwk 10/80/20 z zestawu exellence.Ale tej wysokotonówki
    nie mogę znaleźć jest tylko, gdwk 10/80/26-podobno lepsza.Czy będzie trzeba zmieniać zwrotnicę?
    Czy ktoś słyszał tę wysokotonówkę?Jak ona gra?Jeżeli trzeba zmieniać zwrotkę może lepiej spróbować połączyć
    te gdn-y z sc10n? Czy ktoś mógłby porównać brzmienie tych dwóch wysokotonówek?

Jest jeszcze projekt zwrotnicy na tych midwooferach z morelem mdt29 (koszt ok 170zł szt) oraz seasem 27tbfc/g (koszt 150zł szt).

Skomentuj

Tak,wiem jednak ze względów budżetowych nie wchodzą w gre :(
      Gdybym miał kasę prawdopodobnie brałbym seasa bo morel z opisów uchodzi za łagodny a ja wolę ostrzejsze wysokotonówki.
      Bardzo ciekawy jestem porównania tonsila gdwk 10/80/26 i sc10n

Skomentuj

Tonsile niestety nie mają zbyt dobrych wysokotonówek, w tym budżecie mogę polecić polowanie na allegro na jakieś starsze seasy (ja swego czasu bawiłem się z seasem H-086 oraz 13/50/9- monitorki stoją do dziś u mnie)

Skomentuj

jak ma byc budzetowo to mission
          to dobry glosnik jest
          ale te tonsile to podobno dobre glosniki

jak bardzo budzetowo?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Do tonsili 10/80/20 jest zwrotnica czy można bez jej zmiany dać tonsil 10/80/26?
            Jezeli tak to plus dla tonsila-do każdego innego muszę zmieniać zwrotkę.
            Dlatego zależy mi na porównaniu tonsila do innych z tego przedziału cenowego np. sc10n
            Jeżeli róznicy dużej nie będzie to wezmę tonsila...

Skomentuj

Do tonsili 10/80/20 jest zwrotnica czy można bez jej zmiany dać tonsil 10/80/26?
              Zagrać zagra ale lepiej żeby była zwrotka dopasowana do tych tonsili.
              Dlatego zależy mi na porównaniu tonsila do innych z tego przedziału cenowego np. sc10n
              Z tego co wyczytałem jest to krok do przodu od Tonsila. Z twoim budżetem to jednak używki bym brał

Skomentuj

Szukam używek ale ciężko coś znaleźć.Missiona polecanego przez lklukasz wogóle nie znalazłem:(
                Nadal ciekawi mnie porównanie tonsil vs sc10n. Jakby ktoś się pokusił o opis brzmienia tych wysokotonówek
                byłbym bardzo wdzięczny.

Skomentuj

slabo szukasz
                  allegro.pl/glosnik-wysokotonowy-tweeter-1-2-5-cm-i1404596216.html
                  wg mnie dobry glosnik i co najwazniejsze budzetowy

a z tanich glosnikow to jest jeszcze tw70
                  tez dobry i mozna za dobre pieniadze kupic
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja właśnie kupuję dwa missiony do małej extremalnie budżetowej konstrukcji, mam też 13/50/9 ale 6-ohmowe, nie napisałeś jakie są twoje, bo gdyby były takie same to przy okazji mogę pomierzyć razem i jakąś zwrotkę zaprojektować.

Skomentuj

mkul gdzie dostałeś 6ohm gdny?

Skomentuj

lklukasz - faktycznie tego missiona przegapiłem.. ale też nie sądziłem że jest godny uwagi. Budżetowo
                        to myślałem do ok.80pln... Jeszcze raz zapytam o sc10n - swojego czasu bardzo popularny i mieści
                        mi się w budżecie akuratnie:)

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                          mkul gdzie dostałeś 6ohm gdny?
                          to już było dawno temu na allegro (nick usera: akustyka), ostatnia parka, teraz raczej nie do dostania

Skomentuj

Czaruję...
                          X