Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Woofer do zestawu 2 way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Woofer do zestawu 2 way

Witam poszukuję woofera 18 cm do kolumny podłogowej 2 way. Mam do wydania 600 zł za 2 szt. Szukałem na różnych forach i na razie myślę nad Usher 8935a. Co o nim możecie powiedzieć i czy polecacie jakiś inny głośnik? Pozdrawiam

Najpierw napisz czy jesteś sam w stanie zaprojektować zwrotnice jak nie to porozglądaj się najpierw w gotowych konstrukcjach.

Skomentuj

Tak mam system pomiarowy wiec zwrotnice zaprojektuje. Chcialbym zaprojektowac kolumny samemu wkoncu to DIY:-)

Skomentuj

Bardzo fajny glosnik. Sam taki kupilem i czekam na niego.
        Wg mnie najlepszy w tej cenie.
        A co na gore?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Popcorn Zobacz posta
          Tak mam system pomiarowy wiec zwrotnice zaprojektuje.
          Samo posiadanie systemu pomiarowego jeszcze nie gwarantuje zaprojektowania poprawnej, a co dopiero dobrej zwrotnicy :) No ale zaczynasz dobrze i to się chwali.

Napisz może jeszcze co przewidujesz do obsługi górnej części pasma to może łatwiej będzie doradzić coś na dół. Wiele osób na forum jest mocno osłuchanych w różnych głośnikach i w różnych ich konfiguracjach (ja niestety tak osłuchany nie jestem :glare: ) i ma pogląd na to, "co z czym brzmi lepiej a co niekoniecznie" więc pewnie łatwiej będzie im coś doradzić.

---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post o 22:54 ----------

PS: No właśnie, tak jak kolega lklukasz pisze :) co na górę?

Skomentuj

i jakie pomieszczenie... ?

Skomentuj

I preferencje muzyczne, brzmieniowe . Glownie jak chcesz, zeby glosnik gral.

Skomentuj

No więc tak. Słucham rocka, metalu, popu, Na górze będzie seas 27 tbfc/g ponieważ czytałem dużo pozytywnych opini na jego temat i sprawdzi się w rocku/metalu. Pomieszczenie to 18 m2. Cóż mogę oczekiwać od głośnika.. chcę ładnego basu i przejrzystą średnicę.. I tu mam mały dylemat ponieważ nigdy nie słuchałem dobrego zestawu 2 way ale czytałem, że ta średnica jest jakby tłumiona. Czy to prawda? Mam też na uwadzę poczekać na serię awx stx i budować 3 way. Ale nie wiem czy to nie będzie klasa do tyłu porównując stx do seasa i ushera. Mam nadzieję że koledzy naprowadzą mnie na dobra drogę:-)

---------- Post dodany o 12:40 ---------- Poprzedni post o 12:25 ----------

Koledzy a co powiecie na Usher 8948a? Bo mam okazję kupić.

Skomentuj

nie mieszaj ushera z seasem
                  wg mnie te glosniki do siebie nie pasuja
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nie słuchałem dobrego zestawu 2 way ale czytałem, że ta średnica jest jakby tłumiona. Czy to prawda?
                    Jesli ktoś przesadzi z korekcją baffle stepu...

Co do 3 way. Podziel swój budżet
                    a.) na 4 głosniki
                    b.) na 6 głośników

i dodaj do tego ekonomiczną przesłankę "droższe zwykle gra lepiej"

Skomentuj

Czyli jednak jesteś za dobrym 2 way na lepszych głośnikach?
                      A jeśli chodzi o łączenie seasa z usherem znalazłem taką konstrukcje
                      http://www.highfidelity.pl/artykuly/0601/harpia.html

---------- Post dodany o 19:34 ---------- Poprzedni post o 13:34 ----------

Chyba się nikt nie zainteresował...

Skomentuj

Czaruję...
                      X