Witam poszukuję woofera 18 cm do kolumny podłogowej 2 way. Mam do wydania 600 zł za 2 szt. Szukałem na różnych forach i na razie myślę nad Usher 8935a. Co o nim możecie powiedzieć i czy polecacie jakiś inny głośnik? Pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Woofer do zestawu 2 way
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Popcorn Zobacz postaTak mam system pomiarowy wiec zwrotnice zaprojektuje.
Napisz może jeszcze co przewidujesz do obsługi górnej części pasma to może łatwiej będzie doradzić coś na dół. Wiele osób na forum jest mocno osłuchanych w różnych głośnikach i w różnych ich konfiguracjach (ja niestety tak osłuchany nie jestem :glare: ) i ma pogląd na to, "co z czym brzmi lepiej a co niekoniecznie" więc pewnie łatwiej będzie im coś doradzić.
---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post o 22:54 ----------
PS: No właśnie, tak jak kolega lklukasz pisze :) co na górę?
Skomentuj
-
No więc tak. Słucham rocka, metalu, popu, Na górze będzie seas 27 tbfc/g ponieważ czytałem dużo pozytywnych opini na jego temat i sprawdzi się w rocku/metalu. Pomieszczenie to 18 m2. Cóż mogę oczekiwać od głośnika.. chcę ładnego basu i przejrzystą średnicę.. I tu mam mały dylemat ponieważ nigdy nie słuchałem dobrego zestawu 2 way ale czytałem, że ta średnica jest jakby tłumiona. Czy to prawda? Mam też na uwadzę poczekać na serię awx stx i budować 3 way. Ale nie wiem czy to nie będzie klasa do tyłu porównując stx do seasa i ushera. Mam nadzieję że koledzy naprowadzą mnie na dobra drogę:-)
---------- Post dodany o 12:40 ---------- Poprzedni post o 12:25 ----------
Koledzy a co powiecie na Usher 8948a? Bo mam okazję kupić.
Skomentuj
-
Czyli jednak jesteś za dobrym 2 way na lepszych głośnikach?
A jeśli chodzi o łączenie seasa z usherem znalazłem taką konstrukcje
http://www.highfidelity.pl/artykuly/0601/harpia.html
---------- Post dodany o 19:34 ---------- Poprzedni post o 13:34 ----------
Chyba się nikt nie zainteresował...
Skomentuj
Skomentuj