Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw 2.1 - Wzmak

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw 2.1 - Wzmak

Witam! Mam zamiar zrobić zestaw 2.1 do komputera. Głośnik do subwoofera jaki mam zamiar użyć to GDN-17-200-8-SW wraz z MB. Jako satelitki: GDN-14-100-8-SK i GDWK-10-200-8-PJ . I tu się pojawia problem, a mianowicie jakiego wzmacniacza użyć. Najlepiej by było jakby to dało się umieścić w jednej obudowie która by służyła jako centrala, ponieważ nie chcę umieszczać tego w subwooferze. Jako zasilanie subwoofera myślałem użyć czegoś takiego: http://sklep.avt.pl/p/pl/485787/audi...o+montazu.html zaś do satelit jakiś wzmacniacz na Tadeuszu 7294. Co wy na to ? Proszę o pomoc w doborze elementów. Pozdro :flapper:

Moja propozycja to dla kolumn LM4780, a dla suba N-mosfet na IRFP240 z osobnym zasilaniem +/-40V.

Skomentuj

Niee, z tego co czytałem IRFP240 są baardzo kłopotliwe, więc to odpada.

Skomentuj

Kwestia tego ile chcesz wydać na wzmacniacz??

Skomentuj

Na wzmaki to tak max 150-170 PLN

Skomentuj

A trafa jakieś masz? Bo to koszt ok 100zł jeśli 2 oddzielne wzmaki...

Skomentuj

Zamieszczone przez roboss Zobacz posta
              Niee, z tego co czytałem IRFP240 są baardzo kłopotliwe, więc to odpada.
              Bardzo kłopotliwe? W czym?

Skomentuj

Transformatorków nie mam i wiem jaki to koszt. Mam znajomego co ma serwis elektroniczny więc coś powinien mi wykombinować a jeśli nie to kilka minut ode mnie mam sklep toroid. Aha i nie muszą być dwa oddzielne wzmaki, może być tak jak w tych creativach, logtechach itp. ze na jednym trafku :) jeśli tak sie da oczywiscie.

---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post o 18:58 ----------

odpowie ktoś :| ?

---------- Post dodany o 16:32 ---------- Poprzedni post o 20:18 ----------

halo ! :angry:

Skomentuj

Przejrzyj watek http://diyaudio.eu/showthread.php/13...ryczny-LOW-END
                  Gdzies tam wstawialem link do koncowki 2.1

Skomentuj

No ok, ale czy mój zestawik będzie dobrze grał pod tą końcówką ? Aha i jeszcze mam trafko od wzmaka na TDA 2030, nada się ?

---------- Post dodany o 19:16 ---------- Poprzedni post o 18:19 ----------

Niestety, ale linki są nie aktywne :)

Skomentuj

roboss, nie wiem po co komplikujesz sprawe - irkowy mostek TDA + tda w stereo podpiete nawet pod ten sam zasilacz i po problemie
                      tanio, szybko, prosto

Skomentuj

No dokładnie chciałem tak samo I mocy chyba powinno wystarczyć :) I tylko wszystko do obudowy zapakować i po problemie.

---------- Post dodany o 20:16 ---------- Poprzedni post o 11:59 ----------

Tylko jakie trafko trzeba by było do tego ? jakieś 300-400w chyba.

Skomentuj

300w by wystarczylo

Skomentuj

Aha no to tylko pozostało czekać na odpowiedź Irka

Skomentuj

Ej a czy do tych czterech kości czyli 2 na satelity i 2 na suba to może być jeden przedwzmacniacz ? Bo nie wiem jak mam to zrobić.

Skomentuj

a po co ci przedwzmacniacz?

Skomentuj

Potencjometr glosnosci dla stereo, to Twoj przedwzmiacniacz i filtr dolnoprzepustowy dla suba to dla suba przedwzmiacniacz. tyle...

Skomentuj

Nie za bardzo dolphin cie zrozumiałem Do stereo tylko potencjometr na sygnale, a do suba filtr dolnoprzepustowy ? Ja bym wolał jak by była jeszcze wysokie tony i bas.

Skomentuj

To w takim razie zainteresuj się Irkową regulacją barwy
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

To w takim razie się zainteresuje Ale w jakim dziale mam szukać projektów Irka ? BO ni cholery nie mogę znaleźć. Z góry dzięki za pomoc.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X