Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Realtek vs. Soundblaster-która lepsza?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kurcze, to HDMI jakieś kłopotliwe jest... Dziwne jest to, że podłączając HDMI bezpośrednio do TV nie mam obrazu, a jak podłączam przez Ampli do TV to jest obraz...
    Ogólnie, faktycznie, jakość dźwięku z laptopowego HDMI jest gorsza od Soundblastera... W sumie to wolę wykorzystywać RGB do obrazu i Soundblastera do dźwięku, HDMI pozostanie do doraźnych rozwiązań... I BTW GeForca i windowsa7... Słabe jest to, że nie da się w opcji rozszerzającej monitor tzn dla dwóch monitorów nie da się ustawić 2 różnych tapet... a po zamknięciu pokrywy laptopa, pulpit główny przeskakuje na monitor dodatkowy... w XP bylo z tym lepiej....

Skomentuj

apropo... czy da się uzyskać na amplitunerze poprzez hdmi z laptopa dzwięk przykładowo dolby true hd albo dts-hd?
      mam kilka koncertów w tym formacie i nijak mój amplituner nie wyświetla mi tych dekoderów... próbowałem już chyba wszystkiego, amplituner wyświetla mi lpcm...
      co zrobić?

Skomentuj

Pewnie i się da, ale to zależy od wersji HDMI w laptopie. Minimum to 1.3. raffal81 już o to pytał w tym temacie http://diyaudio.pl/showthread.php/17...E-HD-z-laptopa
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

Czaruję...
        X