Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kino kupić? Pomocy!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kino kupić? Pomocy!!

Witajcie! Jestem nowy na forum i nie wiem czy dobry dział wybrałem, ale potrzebna mi pomoc w zakupie kina domowego. Założyłem sobie pułap cenowy do 4.000 zł i szukam kina w tym przedziale. Kino głównie będzie używane do oglądania filmów oraz tv, muza raczej rzadziej. Problem w tym, że nie znam się za bardzo na aktualnych trendach, co możecie mi polecić w tej cenie? Liczę na pomoc i rady, pozdro

W zasadzie nie chodzi o "aktualne trendy", tylko o to, żeby Tobie pasowało. Tylko co? Kino domowe to dość szerokie pojęcie. Chcesz amplituner z dvd i głośnikami 5.1/5.0? Czy może do tego telewizor/projektor? Określ się kolego czy ma to być nowe?

Skomentuj

Jeśli jesteś na takim etapie z kinem (rozumiem że to twoje pierwsze kino), proponuje najpierw posłuchać sprzętu, przede wszyskim głośników. Generalnie poziom ich wykonania jest na podobnym poziomie ale różnią się znacząco brzmieniem. Możesz posłuchą ich w markecie ze sprzętem, ale niestety stoją na jednej hali.

W tej grupie cenowej Ampli AV pewnie będziesz wybierał pomiędzy Denonem, Onkyo, Yamahą lub ewentualnie Marantzem. Generalnie poziom wykonania jest bardzo zbliżony. Ja wcześniej używałem Onkyo 307 i na początek mogę go polecić, niestety często jest sprzedawany w zestawach z M-Audio których już nie polecam..

Prawdziwa zabawa z kinem zaczyna się od projektora :-) i nad tym proponuje Ci się mocno zastanowić.. choć w tej kwocie będzie cieżko to wszystko zestawić.

Skomentuj

quadral quintas 6000 + Onkyo TX-SR578
        lub
        quadral quintas 5000 + jakiś lepszy ampli
        marcinsywala.pl
        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ploter ma kino na handel, także można się nim zainteresować.

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
            Kino domowe to dość szerokie pojęcie. Chcesz amplituner z dvd i głośnikami 5.1/5.0? Czy może do tego telewizor/projektor? Określ się kolego czy ma to być nowe?
            Chodzi mi raczej o amplituner, zestaw głośników 5.1 i zamiast dvd rozglądam się za odtwarzaczem blu-ray. Tak jak ktoś już z was napisał będzie to mój pierwszy zestaw. Dlatego zależ mi na tym, aby sprzęt był nowy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Joseph Zobacz posta
              zamiast dvd rozglądam się za odtwarzaczem blu-ray
              niewiem jak to wyglada teraz ale jeszcze niedawno najtanszym odtwarzaczem BR bylo PS3

Skomentuj

Zamieszczone przez Joseph Zobacz posta
                rozglądam się za odtwarzaczem blu-ray
                Nie lepiej urządzenie multimedialne? http://allegro.pl/urzadzenia-85173
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Trzeba troche uwazac przy wyborze dyskow multimedialnych, bo niektore nie odtwarzaja plikow rmvb (jak ktos oglada) i napisow TXT
                  a i jeszcze niektore sa wbodowanym dyskiem a do niektorych trzeba dokupic.

Skomentuj

W dobie szybkiego internetu, dużych rozdzielczości i pojemnych dysków, oglądać rmvb? Profanacja!
                    Co do txt, jakby odtwarzacz nie miał txt, możesz użyć konwerterów online z txt na srt.
                    marcinsywala.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                      W dobie szybkiego internetu, dużych rozdzielczości i pojemnych dysków, oglądać rmvb? Profanacja!
                      nie kazdy ma duzy tv HD :P

Skomentuj

To dvdrip Ci wystarczy
                        marcinsywala.pl

Skomentuj

Chyba pozostanę jednak przy odtwarzaczu blu-ray. Ale na początek pójdę za wskazówkami Mariosa żeby posłuchać sprzętu w marketach.

Skomentuj

W markecie nie odsłuchasz sprzętu tak jak u siebie w pokoju ale będziesz miał jakiś pogląd. Z zestawów głośnikowych tzw. budżetowych zwróć uwagę na kodę lub Wharfedale. Nie wiem jaki masz pokój i możliwości odsłuchu, ale jeśli to małe pomieszczenie możesz zacząć bez suba, jakby co możesz dokupić go później.

Skomentuj

Jak by co to ja moge ci oddac zestaw kolumn 5.1 Jamo za nie duze pieniadze
                              wiecej info na pw
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                W markecie nie odsłuchasz sprzętu tak jak u siebie w pokoju ale będziesz miał jakiś pogląd.
                                No tak to oczywiste, że nasze domowe pomieszczenia różnią się od tych udostępnionych w sklepach, więc w rzeczywistości może być zupełnie inaczej. Ale chyba skuszę się jednak na pójście do MediaM i poproszę o odsłuch.

Skomentuj

nie dowiesz sie jak to zagra u ciebie basem oraz jaki poziom glosnosci uzyskasz...
                                  ale poznasz barwe danej kolumny i stwierdzisz czy da sie tego sluchac cz nie

Skomentuj

Dobre i to... Nie muszę przecież od razu decydować się na któryś z zestawów. Obejrzę, dotknę, posłucham i może rozwiązanie samo przyjdzie do głowy Długo kompletowaliście wasz pierwszy zestaw kina domowego?

Skomentuj

Paweł ma rację, posłuchasz i wybierzesz pod siebie. W tej dziedzinie ocena jest subiektywna.. a uwierz w tej grupie cenowej jakosć wykonania jest badzo podobna.
                                      Widzę że jesteś z Wawy to podjedź do MediaMarkt do Marek tam masz tego najwięcej, a zaraz obok Satur też mają dużo sprzętu.

Skomentuj

jak chcesz dobrego kina posluchac to podjedz na al. Krakowska
                                        tam sa 2 konkretne sklepy audio a nie mm
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X