Czy da się jakos pożenić te glośniki w ukłądzie dwudrożnym? Ktoś w ogóle probowal ARN-226-03/4 w ukłądzie dwudrożnym?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Arn-226-03/4 + mission tm025
Collapse
X
-
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...=99&l=2&catg=1
http://www.datasheets.pl/SPEAKERS/AUDAX/tm025c1.pdf
raczej są ogolnie znane tu na forum...
Skomentuj
-
Bez pomiarówki sie nie obejdzie... koło 3 kHz byś mógł podzielić...
Była w ofercie TVM kolumna an 1 x ARN 226 i ARV niestety nie znalazłem zwrotki do tego,
Zamieszczone przez pegelmesser Zobacz postaCzy da się jakos pożenić te glośniki w ukłądzie dwudrożnym?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaGdyby charki były takie jak producenci podają to myślę, że można by próbować ciąć na ok 2,2kHz... hmm..
Skomentuj
-
Wydaje mi się, że za bardzo im się charakterystyki rozłażą. ARN'a widzę do podziału w okolicach 1kHz, może trochę wyżej, co by mu te zniekształcenia powyżej 2kHz wyciąć. Missionem poniżej 3kHz też zaczyna szarpać - nawet producent tnie go przy minimum 2,9kHz, II rzędem. Moim zdaniem będzie ciężko je zgrać. ARN bardziej nadaje się do konstrukcji 3-drożnej.
dolphin123, o jaką odgrodę chodzi?
Skomentuj
-
Podział na w okolicach 3kHz moim zdaniem będzie najlepszy...
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaAle lepiej bylo by przy 1kHz.
Skomentuj
-
Zarówno puszczenie Missiona od 1kHz, jak i ARN'a do 3kHz, to złe pomysły. Głośniki mają zniekształcenia na krańcach pasma i w ustalaniu podziału nie można patrzeć tylko na to, jak daleko sięga pasmo ale również na to, co się dzieje na jego skraju. Mission to nie jest głośnik do niskich podziałów i najlepiej łączyć go z jakimś mniejszym niskośredniakiem (coś w rodzaju 13/40/2 lub 14-100-8-SCX z rodzimego rynku), który ma dobre średnie pasmo albo z głośnikiem średniotonowym w konstrukcji 3-drożnej. Moim zdaniem te głośniki nie pasują do siebie. Oczywiście można je ze sobą połączyć i będą grały - ale w innych aplikacjach, z innymi podziałami pewnie da się z nich wycisnąć trochę więcej "czystego dźwięku".
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaZarówno puszczenie Missiona od 1kHz, jak i ARN'a do 3kHz, to złe pomysły. Głośniki mają zniekształcenia na krańcach pasma i w ustalaniu podziału nie można patrzeć tylko na to, jak daleko sięga pasmo ale również na to, co się dzieje na jego skraju.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaDać się da tylko czy to zagra tak byś sobie wyobrażał ?? Mógłbyś z tego wykombinować 2 way plus 2 suby ;] z aktywnym cięciem.
Polaczenie ARN 226 i missiona jest czysto teoretyczne, ale nie mam systemu pomiarowego nie nie mam jak przetesowac dlatego pozwolilem sobie na temat-dywagacje.
Skomentuj
Skomentuj