Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Z dwóch na 3 drogi

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Z dwóch na 3 drogi

Po 2 latach od kiedy zlozylem zestaw mdt 29 i m18wh08 czas na modyfikacje. Gra on sobie uzupelniany malym subem na MDS08 Intertechnik. W filmach jak najbardziej poprawny zestaw lecz do muzyki czuć ten niedosyt(preferuje dobre, mocne stereo, z subem mam odczucie, ze bas jest w innym miejscu niz podlogowki) Chcialbym z tych 2 drog zrobic 3.

Jaki 10" przetwornik polecacie do tego zestawu ?. Napedzane będzie to Uniampem. Pomieszczenie to 26m2.
    Obecnie m18wh08 jest w br. Mysle dac go do zamknietej a br zrobic z zaproponowana przez was 10"(moze sls-10?)
    Pozdrawiam

mam nadzieje ze kombinowales z ustawieniem suba :P to ma duze znaczenie

Skomentuj

Przy ilu masz odciętego suba? bo mu tu coś śmierdzi ze jest puszczony całym pasmem.... U mnie fajny efekt dawał STX AA za plecami i z przodu monitorki, suba odcinałem na karcie muzycznej. wiadomo że jak masz większy budżet to nie ma co się pchać w AA....

Skomentuj

Dobry efekt daje też dołożenie drugiego suba i postawienie subów w okolicach kolumn, tak zalecał Zaph i w sumie u mnie się to dobrze sprawdza.

Skomentuj

Z subem oczywiscie kombinowałem. W chwili obecnej optymalnie wydalo sie ustawienie suba w rogu pokoju polozonego "na plecach" czyli scianka na ktorej zamontowany jest glosnik znajduje sie pod kontem 45 stopni skierowanym w sufit. Jako, iz jakis czas temu przeprowadzilem sie nie mam przywiezionego wiekszego suba na tonsilu 30/120. Mozliwe, ze Mds w 26m poprostu sobie nie radzi.

Powracając do tematu chciałbym wykorzystujac obecny srednio i wysokotonowiec(podoba mi sie ich brzmienie) zbudowac pelnowartosciowe 3 drogi. Istota tego watku jest jakas(w sensownym przedziale cenowym powiedzmy 300 zl za przetwornik) propozycja "na dol". Jak wczesniej wpomnialem zwrotnice bedzie mial kto przerobic.

Pozdrawiam i czekam na propozycje.

Skomentuj

Czaruję...
          X