Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

midwoofer do ceramika stx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

midwoofer do ceramika stx

Tak jak w tytule. Proszę o propozycję głośników nisko-średniotonowych, które będą spełniały założenia:

1. Cenowo będą zbliżone do 13/50/9
    2. Da się go połączyć z stx ceram
    3. Będą się nadawały do podłogówek 2-way.
    4. Głośnik będzie się nadawał do zastosowania w linii transmisyjnej.

Pierwszy zarzucił dolphin123: dayton 175-8 7"

hmm.. ciekawie cenowo, fajna charka, ale razi mnie wygląd :/ i wolę głośniki nie-aluminiowe

Czekam na dalsze propozycje

na allegro pojawia się często też dayton RS-125 ze ściętym koszem, ale chwilowo go nie ma :)

---------- Post dodany o 22:52 ---------- Poprzedni post o 22:46 ----------

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
    i wolę głośniki nie-aluminiowe
    Właśnie te mają wielki potencjał. Ostatnio słuchałem chwilę u pharoha głośnik Zaph`a - rewelka.

Skomentuj

Mnie ciekawi taki Fountek FW146, którego chciałem połączyć z Visatonem DSM 25R, ale może teraz pomyślę o tym ceramicznym STX. To taka moja koncepcja na dalszy czas, bo teraz raczej nic nie będę robił.
      Ale Fountek jest aluminiowy, więc dla ciebie odpada.

Skomentuj

ten rs-125 niczego sobie w dodatku w parts-express za 23 $ :)
        ale mimo to czekam na dalsze propozycje

Skomentuj

W tej cenie to najlepsze alternatywy dla AWXa skoro o nim nie myślisz. Jescze Ci został wspomniany 13/50/9 czy też 15/40/5 chodź trzymałbym się chyba tego pierwszego..

Skomentuj

AWX już oklepany, ja chcę spróbować czegoś nowego, pomęczyć się z pół roku nad zwrotnicą i odróżniać się.
            czyli najlepiej wypadają te 13/50/9 i rs-125, a jak z zejściem w tych głośnikach? Wydaje mi się, że tonsil zejdzie niżej niż ten dayton.. ale bas to nie wszystko

Skomentuj

Masz podane kilka modeli, więc reszta należy do Ciebie. Tym bardziej, że chcąc sam tworzyć projekt zwrotki, powinieneś już co nieco wiedzieć nt parametrów głośnika i na ich podstawie o doborze konkretnego modelu... Jeśli jest inaczej to nie wróżę nic dobrego z tego.

Skomentuj

Podstawy mam, ale czy wystarczy - to już wyjdzie w praniu. Poza tym człowiek czegoś zawsze się nauczy, a kopiując czyjeś projekty to można i przez przypadek błędy skopiować co wg. jest krokiem wstecz

Skomentuj

a moze poczekac na nowego awx-a 8"?
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

napewno poczekam za projekt to się chwycę dopiero w wakacje, bo wtedy kasa z roboty wpadnie. chyba, że w totka milion wygram to zrobię szybciej

Skomentuj

Nie na temat...
                      O co chodzi z tym "wg."? Bo pojawia się to coraz częściej a ni cholery nie wiem o co chodzi. Czytając wypowiedzi, w których się to pojawia, można wnioskować, że używa się tego jako skrót od "w ogóle", a z tego co się orientuję to taki skrót nie istnieje. Jest oczywiście skrót "wg" - ale bez kropki (co wynika z zasad tworzenia skrótów, choć też nie zawsze) i nie jest to skrót od "w ogóle" tylko od "według".

kopiując czyjeś projekty to można i przez przypadek błędy skopiować co według jest krokiem wstecz
                      No przecież jak to brzmi w "mowie mówionej" (już pomijając kropkę w odbiorze wizualnym)? Kolejne "przynajmniej/bynajmniej"?

Skomentuj

Zaph niedawno testowal ten glosnik: WF120BD04 . W pomiarach wypadl nawet przyzwoicie i mozna go uzywac az do 4-4,5Khz. Ale gdyby porownac do Daytona RS125 to dalej pozostaje on referencja i jest o polowe tanszy

Skomentuj

pharoh jesli mowiesz o wavecore to ten glosnik nie bedzie pasowal do ceramika. To dwa zupelnie inne style grania. Wavecor do typowy glosnik z zacieciem "dyskotekowym", robiacy niesamowite wrazenie basem jak na takiego malucha. A po ceramiku mozna bardziej sie spodziewac dzwieku wstegi. Delikatnosci, suchosci i spokoju. Tak opisal mi ten dzwiek Slawek Trzaskowski.
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wiem, ze nie bedzie pasowal ale co moge poradzic, jak autor tematu nie chce zadnych glosnikow aluminiowych... Jak ma byc cos innego i nie oklepanego oraz zeby pasowal do TLki... Zreszta do tej pory nie wiadomo, czy ten ceramik w ogole zagra od 2,5khz. Jakos wyjatkowo STX unika podawania takich danych jak i przykladowej najnizszej aplikacji. Nie wiadomo tez, kiedy w ogole bedzie w sprzedazy :)

Skomentuj

http://allegro.pl/monacor-sph-5tb-li...458062860.html

słyszał ktoś ten wynalazek?

Skomentuj

Czaruję...
                              X