Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

paczki do black widow

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

paczki do black widow

Witam, pisze tutaj poniewaz mam problem ze stworzeniem paczek do głośników, chodzi mi o stworzenie 4 paczek basowych na głośnikach Peavey 15'' model 1504 oraz 2 paczek na dwóch 12'' model 1203 oraz głośnikach wysokotonowych również firmy peavey. Chciałem skorzystac ze wzorów jednak nie wiele one mi one dają, miałem pomysł zeby wmontowac je w paczki o wymiarach 60-60-60, jednak nie wiem czy to dobry pomysl.

parametry 15'
    Qts: 0,29
    Fs (Hz): 31
    Vas (l): 383
    Qms: 2,073940023
    Qes: 0,337142841
    SPL (dB):97.9 dB / 1 W 1 m
    RMS (P): 350
    Re (Ohm): 8
    Le (mH): 1,962036688
    pasmo przenoszenia: 40Hz-2kHz
    4 calowa cewka ,22cm magnes ...

http://www.usspeaker.com/peavey-1.htm

Parametry znalazłem o ile to te WINISD, artykuły na głównej stronie i do dzieła....

Co tym chcesz nagłaśniać ?? I czym to zasilisz..... bo 4 paczki basowe, plus 2 kolumny to troche prądu trzeba....

Skomentuj

wzmacniacze mam, byly dobrane do tych zestawow przez ludzi z bylej telekomunikacji(komorki zajmujacej sie naglosnieniami) sa to dwa wzacniacze nm2702 dwa nm1108 oraz dwa crossovery nm322, głosniki basowe bedą łączone równolegle. chciał bym je uzywac do duzych sal, lub jako uzuelnienie na male plenery. juz czytałem te artykuly i probowalem liczyc jednak wychodza mi dosc dziwne rzeczy, a ten program to dla mnie czarna magia

Skomentuj

A możesz podać firmę tych wzmacniaczy i crossovera? bo jakoś nie mogę znaleźć...

Skomentuj

nm to jest firma:) najprawdopodobniej angielska. tez kiedys o niej cos szukalem i nic nie moglem znalesc;p moge jutro foto podeslac;p

Skomentuj

a masz już te głośniki? te 15 nie nadają się do basu - raczej do 2x15+ 2' bo peavey nie ma w swojej ofercie basów godnych uwagi.

Skomentuj

tak mam, i do tego dwie 12 oraz dwa drivery

Skomentuj

To jak już masz, to albo bym je sprzedał, albo pokusił się o jakieś obudowy podbijające bas np. arls, który jest fajną propozycją, szczególnie jeżeli przez myśl przechodziły Ci nawet małe plenery.

Skomentuj

wiem ze te głosniki graly kiedys na takich duzych imprezach jak np jarocin, ja mam glosniki z jednego zestawu kolumn a tam gralo takich zestawow kilkanascie, mowie oczywiscie o latach 80

Skomentuj

skoro wiesz, to sam sobie dałeś odpowiedź.
                    Na Twoim miejscu sprzedał bym te 15'. koneserzy dźwięku się znajdą, albo ktoś do odgród weźmie.
                    Jak się uparłeś i chcesz je koniecznie zostawić - to wyślij je na konserwacje i usztywnienie membrany, bo na prawdę z tego basu nie będzie.
                    noi zrób jakąś sensowną obudowę - ten arls mi najbardziej odpowiada, bo podbija pasmo 70-90hz z fajnym skutkiem.

Za cene peavayów kupisz na pewno stxy, które dużo lepiej poradzą sobie na basie.

Skomentuj

sprzedaz w tym wypadku to troche skomplikowana sprawa:) poniewaz dostalem to od dziadka ktory wlasnie jest takim koneserem i wiem ze duzo dla niego znaczyly:) dal mi je po to zeby wlozyc je w jakies fajne paczki bo te w ktorych byly do tej pory są bardzo nieporęczne. jutro podjade po plyte i zrobie na probe jedną taką obudowe:)

Skomentuj

Czaruję...
                      X