Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy zestaw do montażu od Loudspeakershop.eu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy zestaw do montażu od Loudspeakershop.eu

Na stronie Loudspeakershop pojawiła się informacja o wprowadzaniu nowego zestawu do samodzielnego montażu, opartego na głośnikach 2x Usher 8935A oraz 9930-20 w układzie głośników WTW. Od długiego czasu nic nowego nie wprowadzili, może coś się zacznie dziać :) Jestem ciekaw tego zestawu, ponieważ Usher ma kolumnę w podobnym układzie głośników :)

No może być z tego niezły "wgniatacz klaty" :). Zestaw głośników dość popularny ostatnimi czasy.

Skomentuj

pewnego czasu byłem bardzo zainteresowany tymi głośniczkami, jestem ciekaw jak by ten usher w TL się zachował i jak w ogóle basem gra, bo słyszałem że ciepły jest

Skomentuj

Jeśli to będzie 2,5way to był bym zainteresowany,mam nawet wstępny projekt :) ale 2,5way i układ WTW to chyba nie za bardzo się zgrywa co?

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        jestem ciekaw jak by ten usher w TL się zachował i jak w ogóle basem gra, bo słyszałem że ciepły jest
        A czytałeś mój temat? :) za tydzień zabieram się do dalszej pracy,myślę że za miesiąc będzie we własnych konstrukcjach

Skomentuj

Pojawiło się zdjęcie kolumny :)

Skomentuj

Kiedyś po al130 miałem kupić tego ushera żeby trochę powera więcej było, no i kupiłem ... rower :P

Skomentuj

Muszę się pochwalić że byłem wczoraj w Akkusie i właśnie te kolumny były podłączone - jeszcze ze zwrotnicami na zewnątrz :) Po kilkunastu minutach odsłuchu nie pozostaje mi nic innego jak tylko powiedzieć że wyszedłem od nich z wytrzeszczem oczu i koparą na ziemi - taki efekt. Zestaw grał bardzo kulturalnie, ale z wykopem, siłą i mocą której bym się nie spodziewał. Na pierwszy plan wysuwa się nisko schodzący bas, ale za to bardzo dobrze kontrolowany, szybki z fajną stopą perkusji, nic się nie ciągnęło ani nie dudniło. Wszystkie detale w muzyce były słyszalne, oddech wokalistki, przeciągnięcie palcami po strunach, czy podmuch w ustnik trąbki :) Oczywiście nie zabrakło tego co w kolumnach Akkusa najlepsze, przestrzeni, dobrej sceny, stereo, lokalizacji instrumentów. Kolumny moim zdaniem neutralne jeśli chodzi o jakość nagrania, dobrze brzmiały płyty testowe jak i nagrania flac czy nawet Mp3 :) Oczywiście była słyszalna różnica w jakości nagrań ale nawet MP3 brzmiało całkiem nieźle i nie raziło niedociągnięciami formatu kompresji. Chyba wiem jaki prezent na Święta sobie sprawie :)

Skomentuj

Nie dziwię się Twojej opinii. Jeden głośniczek robi sporo zamieszania, a duet może "więcej". No i teraz pytanie: czy Panowie zdecydowali się "uzupełnić" jeden 8935 robiąc 2.5 czy raczej dali odetchnąć tweeterowi i wykonali klasyczne 2 drogi w układzie MTM.
                Karol82
                Nie spytałeś o to?

Skomentuj

Pytałem się :) Jest to klasyczne MTM czyli kolumna dwu-drożna. Obudowy są dosyć wysokie ze względu na dodanie u góry głośnika. Z tyłu natomiast widać dwie rury bas-reflex. Z tego co się dowiadywałem będą różne opcje w sprzedaży, i różne opcje dotyczące hmm... obudowy, trochę to niejasne ale nie wiem czy mogę publicznie zdradzać to czego się dowiedziałem. Pewnie już niedługo zestaw będzie w sprzedaży.

Skomentuj

to glosniki graja w osobnych obudowach?
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie dopytywałem się :) Trzeba by się dowiedzieć u źródła :)

Skomentuj

Szkoda że nie 2,5way :( miałem plana na taką konstrukcję :(

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Szkoda że nie 2,5way miałem plana na taką konstrukcję
                          A w czym problem zrobić samemu ? :)

Skomentuj

a czy 2,5 drogi mogo byc w WTW?
                            Teraz zaczalem sie nad tym zastanawiac...
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                              a czy 2,5 drogi mogo byc w WTW?
                              Teraz zaczalem sie nad tym zastanawiac...
                              Oczywiście, nie widzę żadnych przeciwwskazań.

Skomentuj

2,5 drogi sprzedają jako gotowe kolumny - jako model X4, chociaż nie wiem czy na tych samych głośnikach. Więc robienie tego samego projektu do samodzielnego montażu było by dla nich strzałem w stopę :)

Skomentuj

akkus=lipa totalna

Akkus? Lipa totalna. Wituś ma ogromnie wielkie mniemanie o sobie a osiągnięć zero. Wiem co mówie. Mam jego głośniki u siebie i w porównaniu do Audio Physic ( kupione z 2 ręki za tą samą cenę) są po prostu denne. Pozdrawiam

Skomentuj

Nie ma to jak zawiść konkurencji :) Trudno brać Twój post na poważnie. Serdecznie pozdrawiam.

Skomentuj

bibel
                                      A ja z nieukrywaną ciekawością czekam na moment, kiedy będę mógł odsłuchać nowego zestawu (Pan Albecki z tego co mi wiadomo głośników nie produkuje, no ale może się mylę). Ja raczej mam pozytywne odczucia związane ze słyszanymi konstrukcjami. To że coś nie zabrzmiało (nawet nie wiemy co) nie musi świadczyć o tym, że konstrukcja jest zła. Może to system nie "gra"?

Skomentuj

nie no panowie rzeczowa wypowiedz poparta samymi konkretami
                                        nawet nie ma co dyskutowac...
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X