Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki [2-drożne] / Monitory "Studyjne"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki [2-drożne] / Monitory "Studyjne"

Witam.
    Mam zamiar w najbliższym czasie zbudować swoje paczki; 2-drożne, z dobrym brzmieniem(głeboki doł, miekka góra) jak najbardziej klarownym dziekiem itp. ogólnie jakby takie monitory studyjne tyle ze diy(opłaca sie samemu budowac?).

Chciałbym, sie dowiedzieć jakie głosniki polecacie? Jaki materiał na obudowe? Jaki typ obudowy? Czy możliwe jest żeby głosniki niskotonowe miały rozmiar 15-22 cm srednicy(najlepiej chyba 17-20?) a głebokość obudowy była nie za duza? Zależy mi na estetyce i dzwieku.

Cena w miare rozsądku

Z góry dzieki :)

Może być za 4000? Jest to w miarę rozsądna cena. Poczytaj regulamin...

Skomentuj

Zamieszczone przez chipixd Zobacz posta
      Cena w miare rozsądku
      500...? 1000...? 2000...? Orientacyjnie musisz coś podać... Rozejrzyj się w dziale akustyka, bo ostatnio kilka ciekawych podobnych tematów się rozwinęło...

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
        Może być za 4000? Jest to w miarę rozsądna cena. Poczytaj regulamin...
        jeslibym dysponowal taka suma to raczej kupil bym jakies Adamy... kolo 600 zl

Skomentuj

Z takimi wymaganiami i pieniedzmi to nawet Mojzesz tutaj nie pomoze. Zejdz na ziemie kolego :)

Skomentuj

Mam pewną propozycję, ale mimo wszystko w tej kasie to wątpię, żeby się zmieścił.

Seas H087 na górę + Dynaudio 22W75.
            Seas'a da się kupić za 100zł/parka(jest teraz jedna licytacja na allegro)
            A dynaudio widziałem za 300zł/parka.
            Jedyny problem to zwrotnica, albo zlecasz ją komuś, albo samemu na słuch coś klecisz. Budę zrobisz 25l closed i tym 8" wystarczy.

Skomentuj

ogolnie mialem na mysli 600 zl za same gloiki wiec calosc 1000 zl(okolice oczywiscie)

---------- Post dodany o 19:33 ---------- Poprzedni post o 19:18 ----------

przy tych dynaudio 22w75 w zamknietej dol by byl gleboki? tweety najlepiej kopulkowe, ewentualnie ribony. mysle czy 8" beda odpowiednie.. niewiem moze 6.5"? wlasnie zwrotnica... to jest problem musze cos wykombinowac..

Skomentuj

Jak chcesz miec dobra srednice to poza 5 cali nie wychodz, max 6.5

Skomentuj

Za 500 złotych to najwyżej cos na Tesli i najtańszych kopułkach np. Monacor, Visaton. Ewentualnie cos małego na 6" Tonsilu. Ale basu w monitorze to się wyprodukuje najwyżej do 50 Hz. Choć mozliwe że bedzie dość przyjemny.

Skomentuj

Zamieszczone przez artur.ek Zobacz posta
                    Ale basu w monitorze to się wyprodukuje najwyżej do 50 Hz
                    a to malo?
                    jak dobra aplikacja i dobry głośnik to w zupełności wystarczy
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez artur.ek Zobacz posta
                      Ale basu w monitorze to się wyprodukuje najwyżej do 50 Hz.
                      hmm, ale w zamknietej czy w b-r? mi wiadomo ze w br idzie osiagnac nizszy polap niz w zamknietej. 50 hz to juz jest niezly bas. btw za 800 zl idzie nabyc dobre glsoniki na dwie kolumny 2 drozne?

---------- Post dodany o 17:45 ---------- Poprzedni post o 17:30 ----------

visatony? stxy? seasy? dynaudio? usher? sa jakies jeszcze marki glsonikow godne uwagi?
                      Last edited by chipixd; 26.02.2011, 16:51.

Skomentuj

Accuton Alcone Audaphon Beyma Cantare Ciare Davis Eton Excel Dayton Focal Fountek Fostex Gradient Manger Markaudio Mivoc Mission Monacor Morel Newtronics OmnesAudio Peerless Seas Scan-Speak Selenium Tangband Thiel Vifa Visaton Wavecor

Skomentuj

http://www.loudspeakershop.eu/

Szukaj co ci odpowiada.

Skomentuj

Ja bym zaproponowal zrobic bardzo innowacyjny projekt oparty na USHER 8137A + Seas tbfc/g lub Peerless HDS Tweeter przy podziale 1500-1700hz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                              Ja bym zaproponowal zrobic bardzo innowacyjny projekt oparty na USHER 8137A + Seas tbfc/g lub Peerless HDS Tweeter przy podziale 1500-1700hz :)
                              wydaje sie byc idealnym trafieniem tylko mankament wazny, 22 cm to a dyzo 18 max

Skomentuj

Czaruję...
                              X