Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uwaga podrabiają Tesle!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Uwaga podrabiają Tesle!!

w ostatni weekend będąc na wolumenie przez przypadek odkryłem że podrabiają Tesle!! głośniki wyglądają identycznie jak arny!! Tylko że są to podobno hannseny (czy jakoś tak jest nanich napisane....) dowiedziałem się o tym w dość komiczny sposób..... spytałem się z ciekawości ile kosztują kolumny na ARN226/08/?? +ARV a on z wyzutem zaczoł na mnie najezdzać że to nie zadne tesle!! to hanseny!! puźniej zaintrygowany chciałem się troche rozeznać i podobno om miał racje!! pojawiły się na wolumenie Hanseny wyglądające jak tesle.... wracając do tego człowieka jak bym się tak nie chwalił że mam podróby jak klijent myśłi że to orginały..... ale on chyba był święcie przekonany że jego hannseny są leprze od tesli..... myśłe że nalezaly by zacząć uwazać gdzie się kupuje tesle.....

Szukałem tej firmy ale jedyne co znalazłem to firmę produkującą kolumny na hannsenach i posty ludzi którzy szukają parametrów do tych głośników, strona internetowa producenta chyba nie istnieje, jakiekolwiek parametry utajnili ze zględu na ich rozbieżność w każdej sztuce :P . Firma krzak, lepiej uważać bo łatwo się pomylić.

Ktoś wie jak to się wogule poprawnie pisze?? Hansen, Hannsen czy Hanssen ??

Skomentuj

Byl kiedys taki zespol Hanson. Moze po wspanialej i pelnej sukcesow karierze postanowili z rozpaczy zemscic sie na okrutnym swiecie i zaczeli robic przetworniki? :>

Skomentuj

W Krakowie na Balickiej tez sa te Hanseny i odpowiednik ARN150 kosztuje 45zł, a teslowski na stoisku akustyki 39zł (paranoja). Co do wykonania to widzialem tego Hansena w wersji z membrana taka, jak w wersji tesli 05 (spirala zakrecana do srodka).
        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

to chyba jedno i to samo... tesla robi im głośniki na zamówienie...

Skomentuj

Na wolumenie jeden człowiek powiedział(sprzedawca w stoisku gdzie można było kupić tesle) że parę miesięcy temu przyszli chińczycy, kupili po parę sztuk flagowych produktów Tesli a jakis czas później pojawiły się te podróbki.

Skomentuj

I dlatego nie lubie chińczyków. Pasożyty inaczej nie można ich nzawać .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                Jak przeglądałem jakieś stronki USA z głośniczkami to spotkałem głośniczki podobne chociażby do alfredów z serii CW. No niemal identyczne. Te Chińczyki to skubane skubańce są

Skomentuj

cze,ja kupilem z ciekawosci ARN 150-03/4 w EMPIRE AUDIO.Wszystko git-naklejka, kosz, membrana.Tylko ze glosnik byl zapakowany w pudelko od
                  Hanssena HH 150HQ.Na tym pudelku byly parametry identyczne jak ma TESLA.To mnie odstraszylo i wiecej tam nie kupie.

Skomentuj

A najsmieszniejsze jest to ze podroby sa drozsze tylko ze one maja kopulke na zewnatrz a tesla ma wklesla
                    http://www.elektroland.com.pl/produc...9a434b996bc1c3
                    Załączone pliki

Skomentuj

no prosze to są dwa rodzaje !! te co widziałem mialy wklęsłe i niczym się od tesli nie rozniły!!

Skomentuj

Chciałbym zauważyć że tesla tobi z wypukłymi kopułkami przeciwpyłowymi, tylko nie sprzedaje ich indywiduom, uzywa tylko w swoich kolum,nach (popatrzcie na ich konstyruckje, chyba jkedna jest taka) więc...

Skomentuj

Już od dawna wiadomo że hanssen je podrabia.Od około pół roku można to zobaczyć na allegro

Skomentuj

Fee znowu podróbki.Już sie dobrali do takich porządnych przetworników jak ARN150.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                              to podobnie jak scan-speak i usher...

Skomentuj

Czaruję...
                              X