Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mały głośnik szerokopasmowy do sprzętu przenośnego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Marian, zobacz na konstrukcje Bose, oni najczesciej w malych radyjkach upychali glosniki szerokopasmowe z TL. http://nyatampo.at.webry.info/200812/article_2.html

Skomentuj

czy monacor SP-45/4 może zostać zastosowany jako głośnik szerokopasmowy czy potrzebóje wysokotonowego ?
      w katalogu jest oznaczony jako głośniki nisko-średniotonowych ,ale parametry ma jak szerokopasmowy

Skomentuj

marian czemu koniecznie TL?

Skomentuj

Widocznie mu to spasowało:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            moglbys to rozszerzyc?
            chcialbym cos o nim wiedziec zanim go uslysze

a gdzie je mozna kupic? pamietam ze lata temu zachwalal je takero, ale nadal nie wiem gdzie i za ile to kupic
            Słyszałem go przez kilka chwil w jakiejś "budzie" na volumenie jak szukałem kilku cewek. Deklasuje komputerowe Logitechy X-230, Creative T20 czy T40. Średnica klarowna, góra ciut przy ostra, jest bas przyjemny dla ucha.

Skomentuj

Zamieszczone przez Away Zobacz posta
              Słyszałem go przez kilka chwil w jakiejś "budzie" na volumenie jak szukałem kilku cewek. Deklasuje komputerowe Logitechy X-230, Creative T20 czy T40. Średnica klarowna, góra ciut przy ostra, jest bas przyjemny dla ucha.
              no to ciesze sie bardzo ze nie kupilem badziewia
              moja recencja juz we wtorek lub srode

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                no to ciesze sie bardzo ze nie kupilem badziewia
                moja recencja juz we wtorek lub srode
                I jak tam wrażenia z głośnika? Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupnem tego monacora i z chęcią usłyszę opinie o nim.

Skomentuj

niestety nawet nie dostalem informacji o wysylce a co dopiero mowic o sluchaniu glosnika :(

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                    marian czemu koniecznie TL?
                    Żeby wydobyć jak najwięcej najniższego basu. Równie dobrze mógłbym zastosować głośnik o rozmiar większy i wsadzić go w br... jednak nie chcę gdyż ta konstrukcja ma być bardziej złożona,od tak po prostu,nie idąc na łatwiznę :)

Skomentuj

Idea trudna do połączenia w sprzęcie przenośnym, ale możliwa. Jednak w objętości zajmowanej przez TL z powodzeniem zagra głośnik o większej średnicy z lepszym zejściem i SPL. Sam nawet myślałem o TL-ce do laptopa w postaci dwóch rur, które można by składać jedna w drugą.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Żeby wydobyć jak najwięcej najniższego basu. Równie dobrze mógłbym zastosować głośnik o rozmiar większy i wsadzić go w br... jednak nie chcę gdyż ta konstrukcja ma być bardziej złożona,od tak po prostu,nie idąc na łatwiznę
                        Teoretycznie tak, ale pytanie czy w praktyce będzie miało to sens w przenośnym sprzęcie? TLką może i niższy bas szybciej wydobędziesz, ale impuls też będzie z definicji krótszy niż w br. Pytanie czy nie lepiej byłoby mieć nieco "przeciągniętego basu" i przez to wydawałoby się go więcej? Myślę, że na powietrzu z krótkim impulsem zgubi się to całkowicie w dolnych rejestrach...

---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post o 23:13 ----------

Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz posta
                        Sam nawet myślałem o TL-ce do laptopa w postaci dwóch rur, które można by składać jedna w drugą.
                        Na jakim głośniku i jakich wymiarów miałby to być?

Skomentuj

dolphin123,naprawdę ten sprzęt jest robiony z myślą jak najlepszego dźwięku za niską cenę,nie potrzebuje ogromu basu,nie o to tu chodzi. Po za tym nie będzie grał tylko na powietrzu.

Zresztą i tak zrobię budy testowe to się dowiem :)

Skomentuj

Własnie sprzedałem takie JVC, jak się uda znaleźć to można kupić "poobijane" za 30-40zł
                            Bass-reflex, wymiary paczek 100x150x160
                            bardzo fajnie grają i szczerze polecam.
                            DSCF1090.jpg

Skomentuj

Pawle S.,doszły te głośniczki w końcu? jak wrażenia?

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                Pawle S.,doszły te głośniczki w końcu? jak wrażenia?
                                jakie glosniki? monacory?
                                jezeli tak to przeciez od dawna wisi osobny temat...
                                jezeli inne to nie kojaze o co chodzi

Skomentuj

Czaruję...
                                X