Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Xetec X-10 Ktoś widział ? Słyszał ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Xetec X-10 Ktoś widział ? Słyszał ?

Witam,

Po jakimś czasie grania w/w subwoofera w samochodzie zastąpiłem go nieco mocniejszym. Nie chcę się go pozbywać i zdecydowałem że wykorzystam do do domowego audio.
    Problem jest w tym że nie wiele o głośniku wiem. W internecie informacji jest bardzo mało. Jedyne co wiem to to że ma około 125 W w RMSie, ma 4 ohm i ładnie gra w obudowie closed (na "oko" z 25 litrów). Chcę do niego zaprojektować obudowę. Jako wzmacniacz użyłbym SUB 150 Irka. Myślę o zamkniętej ale jaki litraż ? Na "oko" 25L ? A może b-r ? Ale jakiej wielkości ?
    Słyszałem że jest to "pochodna" peerleesa. Ale jakiego ? Inny model Xeteca G-10 XLS to podobno to samo co Peerless XLS 10. Ale kto ma na to dowody ? ech...
    Jakby ktoś z Was, szanowni forumowicze wiedział cokolwiek o tym przetworniku to bym był wdzięczny.

pozdrawiam

Zamieszczone przez norman Zobacz posta
    Myślę o zamkniętej ale jaki litraż ? Na "oko" 25L
    Jak chcesz zamkniętą, to nie musisz się aż tak kurczowo trzymać określonego litrażu jak w przypadku BR, czy BP. Osobiście bym dał 40l i posłuchał. Podejrzewam, ze te 25l to optymalna wartość pod oszczędnośc miejsca w bagażniku przy zachowaniu dobrego brzmienia, więc przy 40l najprawdopodobniej zagra lepiej. Oczywiście to czysta teoria, ale w większości przypadków to się sprawdza.

Zamieszczone przez norman Zobacz posta
    A może b-r ? Ale jakiej wielkości ?
    Bez parametrów trudno zrobić sensowną obudowę BR

Skomentuj

ja mialem
      to kopia jakies perelki xls czy coos takiego
      ogolnie mul i 25L mu w zupelnosci wystarczy
      nie polecam
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
      X