do 60m2 to by pasowaly ze dwie 8 calowki na basie. Ponizej nie ma sensu schodzic.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
podłogówki - wybór przetworników i inne pytania
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaCytat Napisał benek161 Zobacz post
Zawsze mnie śmieszą tego typu teksty że nie kupie tego czy tamtego bo żona/dziewczyna to czy tamto nie zgadza się. Jak jej nie pasuje to niech nie patrzy
masz zone/dziewczyne ktora traktujesz powaznie?
jak nie to zrozumiesz pozniej
Zamieszczone przez Koralzloty Zobacz postaNo chyba że jest Panem gejem. A gej to też człowiek - ale nie żona
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postado 60m2 to by pasowaly ze dwie 8 calowki na basie. Ponizej nie ma sensu schodzic.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta20cm to wcale nie jest taki wielki glosnik
przy 8" glosniku mamy obudowe 23-24cm
tak wiec rozncia jest niewielka
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaProblem tylko w tym, ze musialbys sam projektowac do tego zwrotnice.
sam proponowal stworzenie niedrogich a lepszych 3 drog
np na daytonach
Skomentuj
-
Szczerze to jak miałbym budować 3way to nie bawiłbym się w 8" tylko co najmniej 10". 8-calówki są w sumie nie dożo większe od 6.5" więc rewelacji też nie będzie. Sam mam np. TIW-a w 18m2 i już widać że do większego pomieszczenia trzebaby co najmniej drugiego takiego. Tu już nie chodzi tylko o natężenia, ale dużo większe wymagania co zejścia. Moje stare kolumny na W170S gray świetnie w 8m2, ale po przeniesieniu do 27m2 jest spory niedosyt niskich f.
Co do wyboru przetworników to z gotowych konstrukcji lepszych niż STX masz 3way classic jeśli budżet pozwoli. Zawsze możesz wpaść do mnie na pomiary, bo widzę że jesteś z wrocka, jeśli wyrobisz się do maja ze złożeniem obudowy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkul Zobacz postaSzczerze to jak miałbym budować 3way to nie bawiłbym się w 8" tylko co najmniej 10"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz postaJakiej muzyki słuchasz, i jak niskiego basu potrzebujesz?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mglinski Zobacz postaRocka, trochę bluesa, brudnych bluesowo-punkowych brzmień, do których podbudowa basowa jest mile widziana.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz postaTo z basem nie jest tak źle, podudowa basowa ważna, ale poniżej 40hz tam raczej nic nie będzie (no może poza skrajnymi przypadkami, w jednym utworze Dream Theater jest zejście do 20hz o_O) .Last edited by Racjonalny; 21.03.2011, 10:55.
Skomentuj
Skomentuj