Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

regeneracja głośnika no name na pozdzespołach tonsila

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

regeneracja głośnika no name na pozdzespołach tonsila

Witam.
    Otrzymałem jakiś czas temu parkę głośników Hanssen HH 1239 N. średnica głośnika 12", zawieszenie guma, membrana plastik(albo coś plastikopodobnego) pomalowany w kolorze srebrnym, teoretycznie wytrzyma 350 wat, ale w cuda nie wierzę.
    Z opinii różnych osób oraz po ich posłuchaniu stwierdzam, że jest to klasa alpharda.

I tak: jeden głośnik jest sprawny, a drugi ma spaloną cewkę. Z racji, że nigdzie nie ma do tych głośników podzespołów to pomyślałem, żeby złożyć go przy pomocy zestawu naprawczego do gdn 30/100. I mam problem, bo moja cewka ma średnicę 50mm, karkas ma wysokość 45mm, ma dwa zwoje drutu o wysokości 15mm. Natomiast cewka z gdn 30/100 ma średnicę 51mm, wysokość karkasu jest ta sama, ale są 4 zwoje drutu o wysokości 18mm.

Zastanawiam się czy ta cewka będzie pasowała do głośnika.

Zdjęcia tego badziewia:

Uploaded with ImageShack.us

Czy ta cewka się nada? http://allegro.pl/nowe-cewka-cewki-t...502319152.html

Aha i chcę zmienić membranę z zawieszeniem, bo jest ohydna, ale resor dolny chyba nie bedzie pasował oryginał ma 128mm śr wew, a mój ponad 150 mm śr wew.
    Czy zestaw z tej aukcji wytrzyma deklarowane 100 wat? http://allegro.pl/kompletny-zestaw-n...511508696.html

jeśli chce ci się z tym bawić to kup i przymierzaj (ale jeśli nie będzie pasowało to tylko stracisz)
    myślę ,że cewka powinna pasować
    tylko ten głośnik ma napewno inny magnes niż tonsil i nie będzie to grać prawidłowo

Skomentuj

Witaj

Weź to i za okno wyrzuć albo do kosza jak masz bliżej. Szkoda twojego czasu i pieniędzy. Nawet jak to skleisz to i tak kicha będzie. To są głośniki z bazaru podróbki TVM tesla. Za te kasę co dasz na regeneracje, to kupisz używkę jakiegoś fajnego głośnika.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

no gdn 30/100 używanego za 30 zł nie kupię :P Swoją drogą to chciałem to wpakować do kolumienek i postawić na podwórko np. na jakąś imprezkę małą :)

Skomentuj

Regenerowałem parę głośników w życiu i wiem, że kupując zamienniki cewek do tonsila, które niby mają się nadawać idealnie można się przeliczyć.
          Głośnik zregenerowany prawidłowo z wycentrowaną cewką, wstawioną zgodnie z zasadami, o których czytałem (co do punktu wysokości cewki) nie grał jak powinien. Pierdział, skrzeczał i dudnił. Cewka miała inną długość niż oryginalna.
          Odradzam wstawianie innych cewek jak oryginalne, bo tylko stracisz kasę...

Edit:
          to był GDN 25/55/8

Skomentuj

Czaruję...
          X