Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki sub do kina domowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki sub do kina domowego

Witam wszystkich, chciałbym wykonać suba aktywnego do kina domowego DENON AVR 600RD w zestawie są kolumny ALTUS 140, oraz Quadral all craft 4000, pokój jest o wymiarach ok 24m2 sub wykorzystywany do muzyki i do filmów. Zakres budżetowy na cały projekt ok1500zł +/- 300zł. Chciałbym najpierw wybrać odpowiedni głośnik dobrać wzmacniacz i odpowiednią obudowe. Co do wzmacniacza czytałem trochę na temat HOLTON-a. Sam nie wiem więc proszę o pomoc. Dzieki i pozdrawiam.

Holton 400 od csbiszek: http://diyaudio.pl/showthread.php/17513-Holton-400
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Cześć.Z mojej strony poleciłbym ci wzmacniacz na bipolarnych toshibach.W porównaniu do holtona są jakościowo lepszymi tranzystorami i jest stabilniejszy prąd spoczynkowy.Jak ci wystarczy 300W to mogę polecić kity od tego pana z elki http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...876125#8876125
      Teraz nasuwa mi się pytanie czy będziesz umiał sam to sklepnąć do kupy:) chodzi mi o elektronikę? jak nie to najlepiej jakbyś kupił gotowy panel,ostatnio w ogłoszeniach było parę ciekawych:) Co do głośnika nic ci nie doradzę,bo sam zawsze kupowałem przetworniki do 200zł wiec nie słyszałem jak grają te droższe wiec nie zabieram głosu,może koledzy coś doradzą bo twój budżet nie jest taki mały.Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez matik11 Zobacz posta
        chciałbym wykonać suba aktywnego do kina domowego DENON AVR 600RD w zestawie są kolumny ALTUS 140, oraz Quadral all craft 4000,
        do takiego zestawienia w zupelnosci wystarczy STX GDN AA + wzmacniacz do tego. np 2 tanie panele z allegro lub jeden mocniejszy
        Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
        jezeli da rade od 2r to moze byc

jezeli chcesz wydac na suba te 1500zl to najpierw proponuje zmienic kolumny

Skomentuj

Dlaczego miałbym zmieniać kolumny? Jeżeli już zmieniać to na jakie?

Skomentuj

Zamieszczone przez matik11 Zobacz posta
            Dlaczego miałbym zmieniać kolumny? Jeżeli już zmieniać to na jakie?
            za 1500zl mozna zrobic juz naprawde dobrego suba.
            suba ktory bedzie mocno odstawal jakoscia od tego kultowego badziewia co masz na frontach
            jak zmieniac to na cos mniejszego, ale lepszego jakosciowo
            okresl budzet to sie cos pomysli

Skomentuj

Wolałbym najpierw wykonać suba zobaczyć jaki będzie efekt, jezeli jakość suba bedzie dużo odbiegała od kolumn, wtedy dozbieram fundusz i będę myślał o kolumnach.

Skomentuj

Za 500 zl mozna kupic nowy sub, ktory luzno przebije Twoj zestaw, a co tu dopiero mowic o zrobieniu wlasnorecznym suba za 1500 zl. Sprzedaj ten szrot w cholere i pomysl najpierw o zrobieniu nowych paczek.

Skomentuj

Czaruję...
                X