Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy da sie z 8ohm zrobić 4 ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy da sie z 8ohm zrobić 4 ?

zregenerowałem głośnik gdn 25/80W 8 ohm ale przez pomyłke wstawiłem cewkę 4 ohmową . czy da sie cos z tym zrobić?
    poza tym przy dużej mocy podawanej na głośnik słychać trzaski
    mam go w kolumnie MIDLTON firny tonsil

daj w szereg rezystor 4 ohmy będziesz mial 8,

Skomentuj

Z tym rezystorem to oczywiscie zart
      Nic nie zrobisz.
      Mozesz co najwyzej zwrotke przerobic na 4ki ale bedzie niesymetrycznie i pytanie co na to wzmacniacz.
      tak sie koncza szarlatanstwa z regeneracja.

Skomentuj

Przez pomylke zalozylem rekawiczki na nogi. Czy da sie cos z tym zrobic? :)

Skomentuj

kiedyś słyszałem o korektorach impedancji zbudowanych na elementach RLC, z tego co wiem stosuje się je raczej do gł średnio i wysokotonowych. Poszukaj w necie

Skomentuj

korektor to zupełnie cos innego i nie ma co gdybac z praktycznego punktu widzenia jest to niewykonalne chyba ze zmienisz ta cewke na wlasciwa :)

Skomentuj

Sorki..... tak mnie naszło a jakby zastosować TRAFO ??? szeroko pasmowy słyszałem o czymś takim że stosuje się do głośników w radoiwęzłach..... tylko ten powinien mieć przekładnie 1:2. ( PROSZE O ZWERYFIKOWANIE INF Z MOJEGO POSTU... JA SIĘ NIEZNAM, JA TYLKO COŚ SŁYSZAŁEM ).

Skomentuj

Najlepiej dac dwa trafa na plus i na minus :)

Niech ktos zamknie ten beznadziejny temat ktory sie kupy nie trzyma.

Skomentuj

wedle życzenia :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X