Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Seksowna dwudziestka, ale nie za droga

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witajcie, cześć i czołem.
    Nieco z obiegu audio wypadłem, stąd szybkie pytanko. Wzmacniacz w mostku już się wygrzewa, pokój (9m kw.) bratanka czeka na przyjęcie nowego lokatora 2.1. Pozostaje kwestia głośnika. Nie za drogi, ale też nie chcę zapuszczać się na dno dna i kupować alpierdzioszka. Głośnik max. 20 cm (bo mi wzmak więcej nie ruszy, a i tak w 9-10 m kw. więcej nie trzeba). Znalazłem okazję nie do odrzucenia - http://allegro.pl/glosnik-niskotonow...532159839.html albo właśnie - do odrzucenia.

Jakie jest Wasze zdanie?

Miałem kiedyś głośniki Jamo i grały przyzwoicie, a z tego co widzę to głośnik + BR pochodzi z suba Jamo. Plus jest taki (a może już sami na to wpadliście), że biorąc wymiary oryginalnej budki, minus grubość desek, jestem w stanie odtworzyć takie same warunki jak miał głośnik zainstalowany w fabrycznej skrzynce. Odpada konieczność strojenia z wykorzystaniem parametrów (często naciąganych) T-S.

mam ten glosnik
    omijaj go szerokim lukiem

podmienilem go na gdn20/60 i jest o niebo lepiej

mam panel na tda i drugiego takiego gdn-a nowego po wymianie kopułki przeciwpyłowej
    jak byś był zainteresowany to pisz na pw
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
      kiedys byl temat "tania szesnastka" i tam bylo to mylace...
      w twoim przypadku temat specjalnie prowokujacy ale nie ma nic wspolnego z trescia :P

Zamieszczone przez Piotr Zobacz posta
      Wzmacniacz w mostku już się wygrzewa
      jaki wzmacniacz?

ile masz na glosnik?

Skomentuj

Czaruję...
      X