Witam, naszła mnie koncepcja na stereo 2-2,5drogi z aktywnymi subami na dole. Proszę o jakas pomoc bo nie mam kompletnie koncepcji co mozna by zlozyc. To ma byc stereo do muzyki do filmow stoja 2 kina z subami a 3 w drodze. Wiec tylko i wylacznie muzyka. Pokoj okolo 20-23m2. Muzyka glownie R&B ale to roznie. O sekcji niskotonowej myslalem zeby na bokach dac po XXLS12 w 50l BR zasilane aktywnie panelami. Budzet nie jest jakos scisle okreslony bo do wrzesnia zbieram przetworniki a pozniej po powrocie do kraju biore sie za budowanie skrzynek. Co byscie polecili? Na przetworniki nie liczac xxls mysle do 3tys.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Stereo z aktywnym dolem.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaTo ma byc stereo do muzyki do filmow stoja 2 kina z subami a 3 w drodze.Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaO sekcji niskotonowej myslalem zeby na bokach dac po XXLS12 w 50l BR
ja bym dal 8" ktore gra a nie buczy
max 10"
ale napewno nie XLS!
a z takim budzetem to mym sie mocno zastanowil nad glosnikami...
i napewno nie kupowalbym ich w ciemno tylko najpierw posluchal
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postasam sobie zaprzeczasz!
ja bym dal 8" ktore gra a nie buczy
max 10"
ale napewno nie XLS!
a z takim budzetem to mym sie mocno zastanowil nad glosnikami...
i napewno nie kupowalbym ich w ciemno tylko najpierw posluchal
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaczym sobie zaprzeczam?
wg mnie, lklukasza i kilku innych osob ten glosnik nie nadaje sie do muzyki!
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta8" ? przeciez to smiech a nie sub
proponuje do lekarza sie zglosic lub pobawic sie z akustyka pomieszczenia...
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaZeby na imprezie trzeslo pokojem, do cichego sluchania mam stereo 2drogi z 12"subem ale to za malo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaprzeciez to smiech a nie sub, ma byc stereo z aktywnymi dolami typowo do imprez i do glosnego sluchania muzyki. Zeby na imprezie trzeslo pokojem,
Skomentuj
-
bo to nie ma byc cos ala estrada tylko dobrej jakosci gleboki i niski bass. Ma byc poprostu duze cisnienie. Pawel sluchales 2x8" w 22m2? to sie kompletnie gubi przynajmniej dla mnie, dla mnie basem nie jest delikatnie pukanie tylko w kinie wybuch masz czuc jak wybuch. arn312 w 22m2 daje rade ale 2 to moze by juz bylo ok.
do 4k chce cos znalezc 2,5drogi aktywnym dolem aby niczego mi nie brakowalo i nie pierdzialo jak estrady
Skomentuj
-
Na dobrych kolumnach też można w domu spokojnie zrobić imprezę, więc nie przesadzajmy z SPLem...
Ja bym kierował się w tego typu konstrukcję:
http://diyaudio.pl/showthread.php/14...tajemniczonych.
Oczywiście dół aktywnie.
Godnym polecenia jest też na pewno projekt troelsa, który też chodził mi kiedyś po głowie:
http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT.htm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postabo to nie ma byc cos ala estrada tylko dobrej jakosci gleboki i niski bass.
cos o duzej efektywnosci
oczywiscie nie tuba :P
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaPawel sluchales 2x8" w 22m2? to sie kompletnie gubi przynajmniej dla mnie
tak jak juz wspominalem moziwe ze masz paskudna akustyke u siebie w pokoju - tak jak ja u siebie
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaGodnym polecenia jest też na pewno projekt troelsa, który też chodził mi kiedyś po głowie:
http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT.htm(jakbym mial takie wielkie pomieszczenie)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta2x8" w 14m2 to jakos tam gra na imprezie delikatnie czuc po nogach
moje 18cm vify rozwijaja skrzydla dopiero w 16m2 a ty wsadzales do 14m2 2x8"?
Skomentuj
Skomentuj