Witam, dawno mnie tu nie było. Znajomy chciałby kolumny do drum and bass do pokoju ok 14 m kw. Chciałby wydać ok. 800 zł na materiały. Co obecnie za tą kwotę można złożyć? Myślałem o stx'ach AWX ale chyba będzie się ciężko w budżecie zmieścić.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jakie kolumny do drum'n'bass do 800 zł
Collapse
X
-
Klona FX-200 już kiedyś robiłem i klient był bardzo zadowolony, mimo że na górze była PJ'tka. Gdzieś tu na forum był taki projekt. Zastanawiałem się nad tym zestawem ale nie wiem jak to zagra w tak małym pokoju. Czasami gość ma to przenosić do salonu o powierzchni 25 metrów. Gdyby to miało grać tylko w salonie to bym się dłużej nie zastanawiał. Pytanie właśnie czy AWX poradzi sobie w takiej muzyce? Głośno to nie musi grać bo mieszkanie jest w bloku. Bardziej chodzi o jakość. A budżet myślę że można trochę nagiąć.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaPytanie właśnie czy AWX poradzi sobie w takiej muzyce? Głośno to nie musi grać bo mieszkanie jest w bloku.
sluchajac MX-140 stwierdzilem ze nie ma sensu tego wlaczac... jak widac mylilem sie :/
ale bas test gral niezle wiec i w D&B powinien sobie poradzic
a jakosciowo mi sie podoba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaPytanie właśnie czy AWX poradzi sobie w takiej muzyce?
Moim zdaniem tak... 2,5way na pewno,miałem i stwierdzam że tak.
Skomentuj
-
bardzo prosty test na sprawdzenie glosnikow http://www.youtube.com/watch?v=hTEcYeYq4Nc w tym kawalku co jakis czas pojawia sie bardzo szybki i pulsujacy bas, w zasadzie na kazdych glosnikach slychac go jako jedna, wielka mase. Dla porownania trzeba posluchac na dobrych sluchawkach jak zroznicowany jest ten dzwiek basu i jak mocno ulomnie glosniki nie daja sobie z tym rady. Niestety AWX tez.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postabardzo prosty test na sprawdzenie glosnikow http://www.youtube.com/watch?v=hTEcYeYq4Nc w tym kawalku co jakis czas pojawia sie bardzo szybki i pulsujacy bas, w zasadzie na kazdych glosnikach slychac go jako jedna, wielka mase. Dla porownania trzeba posluchac na dobrych sluchawkach jak zroznicowany jest ten dzwiek basu i jak mocno ulomnie glosniki nie daja sobie z tym rady. Niestety AWX tez.
szkoda tylo ze plyty pendulum sa bardzo slabo zrealizowane :/
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaszkoda tylo ze plyty pendulum sa bardzo slabo zrealizowane :/
Z DNB jest ciężko jeśli chodzi o bas. Z 1 strony masz dużo szybkiego, wymagającego od subwoofera basu, z 2 strony są czasem kawałki z takim zejściem, że nawet taki "standardowy" sub w BR na 12 calach tego nie przetworzy. Choć ja osobiście bym się nie pchał w 18cm do DNB, ale na mnie nie patrz, bo jestem zboczony na punkcie najniższego basuLast edited by BioCannabis; 08.04.2011, 22:48.
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta"Immersion" potrafi na 1 rzut "ucha" wcisnąć w fotel
Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz postaTyle o realizacji o ostaniej płyty, bo jak dla mnie z roku na rok są coraz gorsi
z jednej strony mi to odpowiada bo polubilem podobny styl (infected mushroom) ale z drugiej brakuje mi tego starego brzmienia wlasnie z najlepszej plyty "hold your color"
Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz postaPłyta Hold Your Color jest, była i najprawdopodobniej będzie ich najlepszą płytą
jakosc oryginalu jak mp3 :(
Skomentuj
-
Ok, postanowione że będzie to klon FX-200. Pytanie tylko czy na górze zastosować AWX'a czy PJ? Ja robiłem na PJ i byłem zadowolony z tej kopułki. Jedynie wykonanie kołnierza nie zachwyca więc wziąłbym GDWK-10-250-8-AK. Chyba że AWX jest wart dołożenia 150 zł? Swoją drogą czy STX nie przesadza trochę z cenami? Od AWX'a nie wiele droższy jest seas 27TBFC/G, którego uważam za bardzo dobrego wysokotonowca. Według mnie jeśli AWX kosztuje 109 zł to powinien grać podobnie. W końcu stx jest firmą o trochę mniejszej renomie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaPytanie tylko czy na górze zastosować AWX'a czy PJ?
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaSwoją drogą czy STX nie przesadza trochę z cenami?
w porownaniu z konkurencja to nie
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaOd AWX'a nie wiele droższy jest seas 27TBFC/G, którego uważam za bardzo dobrego wysokotonowca. Według mnie jeśli AWX kosztuje 109 zł to powinien grać podobnie. W końcu stx jest firmą o trochę mniejszej renomie.
slyszalem ta kopolke w 2 konfiguracjach (fx-200 i mx-140) i w obu jej brzmienie bardzo mi odpowiadalo
STX nadal jest kojazony z tanimi glosnikami...
jednak przez ostatnie lata zrobili tak kolosalny krok do przodu ze spokojnie mozna stawiac ich produkty (oczywiscie nie wszystkie) obok zagranicznej konkurencji
Skomentuj
-
Ok, mam nadzieje ze te dodatkowe 260 zł będzie słyszalne. A mam pytanie jeszcze odnośnie przesyłki z stx'a. W tym momencie AWX jest nie dostępny. Mniej więcej ile czasu trzeba czekać w takich przypadkach? Swoją drogą czy to trochę nie głupie, że nie można go zamówić mimo jego braku na stanie? Teraz muszę co chwilę sprawdzać jego dostępność, a tak byłby zamówiony i wysłany gdy już będzie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaA mam pytanie jeszcze odnośnie przesyłki z stx'a. W tym momencie AWX jest nie dostępny. Mniej więcej ile czasu trzeba czekać w takich przypadkach?
jak wyprodukuja to beda dostepne
Zamieszczone przez Barthez Zobacz postaSwoją drogą czy to trochę nie głupie, że nie można go zamówić mimo jego braku na stanie? Teraz muszę co chwilę sprawdzać jego dostępność, a tak byłby zamówiony i wysłany gdy już będzie.
Skomentuj
-
Ale on chce policzone i sprawdzone kolumny a nie jednego wysokotonowca. Masz porządną zwrotę do tego seasa, 14-150 SCX i 22-140 SCXa? Jeśli nie to polecanie tego seasa jest bez sensu. Szczególnie przy budżecie 800zł i wstępnie przyjętych trzech drogach od STXa. Dlatego lepszym wyborem jest AWX bo jest zaaplikowany w Fx-200, zwrota od STXa też jest, wystarczy to wszystko poskładać do kupy.
Skomentuj
Skomentuj