Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 14-100-8scx + mission

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN 14-100-8scx + mission

Witam!
    Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was robił ten projekt z tym wysokotonowym. Chodzi mi przede wszystkim o zwrotnice. Ma ktoś może jakiś pomysł, ewentualnie robił pomiary tak, aby zagrało to jak najlepiej? I czy w kwocie ok 100-120 zł za parę dostanę jakieś lepszy niskośredniotonowy?

nie widze sensu zmiany PJtki na missiona

Zamieszczone przez PoGo19 Zobacz posta
    I czy w kwocie ok 100-120 zł za parę dostanę jakieś lepszy niskośredniotonowy?
    pod jakim wzgledem lepszy? np tonsil GDN 13/40/2 ma lepsza srednice ale bas na podobnym poziomie...
    i kilka jeszcze nie wyprobowanych

Skomentuj

Chodziło mi właśnie o bas, podobno arn 150 zejdzie trochę niżej, ale ze względu na nie najlepszy środek chyba pozostanę przy stx. Ostatnio pojawiło się zamówienie na missiona wieć pomyślałem że mógłbym go użyć do tego projektu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        nie widze sensu zmiany PJtki na missiona
        Jakiś sens Pawle jest, finansowy :) 4zł/sztuka a 30/sztuka to spora różnica :)

Skomentuj

I slyszalem, ze mission ponoc lepiej gra od PJ :P

Skomentuj

W dużej mierze chodzi o względy finansowe, chciałbym zbudować je jak najmniejszym kosztem. Mission wyjdzie zdecydowanie taniej, a jeżeli nie słychać aż takiej ogromnej różnicy to po co przepłącac :) pharoh słyszałeś że "słyszałeś" czy miałeś okazję doświadczyć tego organoleptycznie?

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
              I slyszalem, ze mission ponoc lepiej gra od PJ :P
              tutaj bym sie spieral
              ale ze wzgledu na finanse bym sie zgodzil
              ale nie 4zl a raczej ok 10zl bo trzeba doliczyc jakis front

podobno arn 150 zejdzie trochę niżej, ale ze względu na nie najlepszy środek chyba pozostanę przy stx
              kazdy z w/w schodzi podobnie nisko. glowna roznica to charakter brzmienia

Skomentuj

pharoh słyszałeś że "słyszałeś" czy miałeś okazję doświadczyć tego organoleptycznie?
                Ja mam oba i uważam, że "organoleptycznie" są tej samej klasy. Zaznaczam, że nie wynika to z pomiarów bo ich (jeszcze) nie robiłem.

Skomentuj

To akurat nie jest moja opinia

Skomentuj

Zamieszczone przez RpLand Zobacz posta
                    Ja mam oba i uważam, że "organoleptycznie" są tej samej klasy
                    No i świetnie, o to mi chodziło, skoro grają na porównywalnym poziomie myślę że mission sprosta moim oczekiwanim, dzięki za pomoc.

Skomentuj

A zwrotnice skad wezmiesz ?

Skomentuj

To akurat nie jest moja opinia
                        Ale na przykład moja :)
                        PJ'ka potrafi momentami mocno "zabrzęczeć" i zasyczeć - na przykład słuchanie na PJ'ce metalu z ostrymi talerzami perkusyjnymi to istna męka. W missionie raczej tego nie ma choć tez nie można stwierdzić, że mocno odskakuje on od STX'a pod kątem jakości. Obie te wysokotonówki to jednak budżetówki. Ich cena jest powiedziałbym porównywalna (no różnica niewielka - do missiona potrzebny jest jeszcze jakiś panel... o czym wspomniał Paweł) a z tej perspektywy wybrałbym Missiona.

Skomentuj

Nie lubię ostrych/kujących wysokich więc jak najbardziej będzie mi on odpowiadał.
                          A zwrotnice skad wezmiesz ?
                          Licze na Waszą pomoc a także, że jak dojdzie do realizacji zamowienia posypią się projekty z tym głośnikiem (może ktoś też sie skusi na połączenie go z 14scx i razem coś wykombinujemy)

Skomentuj

jak dojdzie do realizacji zamowienia posypią się projekty z tym głośnikiem
                            200 sztuk poszło już raz w Polskę i projektów raczej nie ma (no, dwa chyba) więc i tym razem nie spodziewałbym się za wiele

Mam oba głośniki (14-SCX i mission) więc mógłbym coś pomierzyć... ale do końca miesiąca jestem całkowicie pochłonięty innym tematem...

Skomentuj

ja w niedługim czasie planuję projekt 14 sk + mission

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                Mam oba głośniki (14-SCX i mission) więc mógłbym coś pomierzyć
                                Jakoś ogromnie mi się nie spieszy, więc gdyby kolega znalazł chwilę czasu byłbym ogromnie wdzięczny.

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                                ja w niedługim czasie planuję projekt 14 sk + mission
                                Hm no właśnie czym różnią się te dwa modele? 14scx i 14sk? Różnica w cenie jest naprawde minimalna

Skomentuj

kolorem membrany :) a tak na poważnie: w sk masz niższe fs, za to wyższe Qts, różnią się też inne parametry.

Tu masz czarno na białym :
                                  http://stx.pl/gdn-14-100-8-scx.html
                                  http://stx.pl/gdn-14-100-8-sk.html

Skomentuj

wojak737 koledze za pewne chodzilo o dzwięk...
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Chodziło mi właśnie o bas, podobno arn 150 zejdzie trochę niżej, ale ze względu na nie najlepszy środek chyba pozostanę przy stx.
                                      mam arn i mialem stxa, zostalem przy arn a stx poszedl dla kolegi. Tesla bardziej do mnie przemowila, jej brzmienie bardziej przypadlo mi do gustu.

Skomentuj

lklukasz o brzmieniu będę mógł napisać jak kupię stx :) na razie cierpię na brak kasy i muszę poczekać z zakupem.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X