Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN 15/40/4 i Qts 0.64

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Te Tonsile skusiły mnie dobrymi opiniami o zestawach Maestro i wysoką efektywnością. Producent podaje 88dB, ale patrząc na wykres to bym im dał 90dB. A lepsze, zagraniczne to przeważnie mają coś w okolicach 85dB. Szukałem właśnie czegoś głośnego, bo będę się przełączał pomiędzy aktualnymi monitorami na GDN 16/50, a tymi co będę robił i nie chcę za każdym razem regulować głośności suba.

Skomentuj

Gwoli wyjaśnienia komentarzy co do niedokładnych wyników na moim sprzęcie pomiarowym. Kupiłem głośniki Peerlessa HDS 134. Po wygrzaniu wychodzi: Fs = 54 Hz, Qts = 0.32, Vas = 14.3 l, wobec deklarowanych przez producenta: Fs = 60 Hz, Qts = 0.35, Vas = 7.6 l. W sumie troszkę lepiej jak producent podaje. Można je wsadzić do obudowy 5.5 l, a nie tak jak przy Tonsilach, do makabrycznych 37 l:)

Skomentuj

a mi się wydaje, że masz problem ze swoim sprzętem pomiarowym

Skomentuj

Po czym to wnioskujesz? Na pewno jest jakaś różnica w stosunku do profesjonalnego sprzętu laboratoryjnego, ale podejrzewam że pewnie nie więcej jak kilkanaście procent. Do robienia amatorsko kolumn wystarczy.

Skomentuj

Czaruję...
          X