Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z programem WinISD alpha

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z programem WinISD alpha

Witam.
    Nie wiem czy jest to dobre forum ale wydało mi się najodpowiedniejsze.
    Mam problem z programem wymienionym w temacie, a mianowicie klikam new projekt, potem klikam new aby dodać głośnik GDN-18-140-15 AWX STXa do listy, wpisuje wszystkie potrzebne parametry i wyskakuje mi takie okienko i nie chce się zapisać.
    Załączone pliki

Bo wpisujesz nie to co trzeba, albo w złej kolejności.
    CMS, MMS, SD, BL, RE, QMS, XMAX, PE
    Można się obyć bez niektórych powyższych, ale tak wpisane parametry pozwolą na dowolne symulacje.

Poza tym takie rzeczy to są napisane w instrukcji, w WinISD, wystarczy chcieć znaleźć.

Skomentuj

to ściągnij sobie wersję beta i będzie łatwiej...
      a jak wpisujesz dane to zwracaj uwagę na jednostki
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

miałem ten sam problem, ściągnąłem bete i wszystko śmiga:-)

Skomentuj

Nie trzeba sciagac nic, zanim zaczniesz wpisywac dane wystarczy odznaczyc automatyczne liczenie.
          Last edited by Kwiecie?; 22.04.2011, 09:18.

Skomentuj

Mi akurat nic nie pomagało nawet program się wieszał, więc sciągłem bete jest wszystko Si.

Skomentuj

Problem wynika z tego że program sam sobie liczy pewne parametry z innych parametrów. Niby nic ale producenci zwykli podawać wartości zaokrąglone przez co program przy przeliczaniu znajduje błąd przy tych wartościach. Ja zwykle podaje takie parametry jak Qts, Qes, Vas, fs, Re, Sd, Xmax, Pe i wtedy nie ma żadnych problemów z zapisaniem gdyż program sam sobie resztę liczy :)

Skomentuj

Dzięki wszystkim za pomoc, odznaczyłem opcje auto calkulate i jest wszystko ok.

Skomentuj

Czaruję...
                X