Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subsoniz zmierzyć? ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subsoniz zmierzyć? ???

Mam wzmacniacz pioneer a-602 ma on wbudowanego subsonica ktorego się włącza przyciskiem, tylko nie wiem ile on ma odcięcia jak to zmierzyć, bo nie znalazłem noty katalogowej tego wzm, kupowany był na giełdzie.

A i czy w takich wzm można go rególować czy jest on zregóły ustalony na stałe (rególacja chodzi o zmiane wartości jakiegos elementu np. rezystora )
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Najprostsza metoda jaka przychodzi mi do glowy to podlaczyc pod wzmacniacz generator, np z kompa i woltomierz na wyjscie.... podawac sygnal np co 5Hz i nanosic napiecie na wykres, najpierw z wylaczonym a pozniej z wlaczonym subsonizem :P
    Pozniej porownac wykresy
    Pozdr

Skomentuj

no i teraz wiem jakich mamy fachowców na forum, jedyna metoda jak się pytałem nauczyciela od układów anlogowych jest podłaczenie oscyloskopu któreo nie posiadm czyli zostaje mi tylko zaniesienie wzmacniacza do energetyka czyli mojej szkoły.
      Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
      Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Jezeli masz kompa to mozesz podlaczyc go pod dzwiekowke i odpalic jakis generator i oscyloskop( pod wejscie line-in)
        pozdro

Skomentuj

Dokładnie jak pisze kolega: miernik prądu zmiennego (nie wiem tylko jak radzą sobie te tanie przy 10Hz), papier milimetrowy i robić pomiar co 2Hz od 40Hz do 5Hz.

Skomentuj

Czaruję...
          X