Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SW i jig

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SW i jig

Witam forumowiczów :)
    Mam problem z poprawna kalibracją jig'a w SW. Przeszukiwałem to forum i inne ale nie znalazłem żadnej pomocnej informacji. Jig sprawdzałem kilkakrotnie i wszystko ok. Przy pomiarze impedancji jig'a wartości są poprawne i powtarzalne (również elementy pasywne podpięte pod BP3 i BP4). Martwią mnie pomiary z karty dźwiękowej przebiegi na załączonych obrazkach (Audigy 2ZS), ręce opadają. Co może być przyczyną takich dużych szumów. Dodam że próbowałem różnych sterowników karty muzycznej, zmieniałem też slot.
    Załączone pliki
    Last edited by sees78; 29.04.2011, 16:02.

Po prostu oglądasz wykresy które źle interpretujesz. Niepotrzebnie w ogóle je oglądasz bo sobie tylko mieszasz w głowie. To cię powinno interesować to wykresy z obrazka 1 które są ok, oraz wykres measurement.calib z obrazka 2. Ten wykres też nie jest zły. Jest co prawda pewien poziom szumów na niskich częstotliwościach ale tragedii nie ma co rozgłaszać. Spróbuj coś pomierzyć np impedancję głośnika i wtedy zobacz jak zaszumiony jest wykres. Najczęstszą przyczyną szumów jest okablowanie, czasem poruszanie wtykiem potrafi dużo poprawić

Skomentuj

Jak pomiar impedancji głośnika jest zaszumiony, to może pomóc też ponowna kalibracja.

Skomentuj

Witam po przerwie
        Oto i zmierzona impedancja, wydaje się być w porządku.
        Załączone pliki

Skomentuj

Czaruję...
        X