Witam! Mam do Was drodzy forumowicze kilka zapytań. Mam zamiar założyć kino domowe. Długo się do tego zabieram. Najpierw chciałem kupić plastikowe gotowce z marketu. Później zdecydowałem się na złożenie KD samemu z nieco porządniejszych kolumn i lepszym ampli. Aż teraz doszedłem do wniosku, że najlepiej będzie złożyć własne kino domowe. I tutaj rodzi się kilka moich pytań.
Po pierwsze. Co proponujecie do pokoju o tych wymiarach? Kino domowe w systemie 5.1 czy jednak w systemie 5.0?
Po drugie. Czy uważacie, że powinienem ładować w kolumny podstawkowe czy podłogowe?
Po trzecie. Wymiary pomieszczenia już znacie. Kino domowe będzie mi służyć zarówno do muzyki jak i do filmów. Jeżeli chodzi o muzykę to preferuję rock i nieco ostrzejsze brzemienia.
Generalnie IMHO, ja to na razie widzę tak, że najpierw złożę same fronty i kupię ampli i później sam po odsłuchu zadecyduję, czego mi jeszcze brakuje. I dopiero wtedy zajmę się centralnym, tyłami i subem.
Co byście mi na razie polecili i na jaki wariant się najlepiej zdecydować?
Pozdrawiam ciepło :)
Po pierwsze. Co proponujecie do pokoju o tych wymiarach? Kino domowe w systemie 5.1 czy jednak w systemie 5.0?
Po drugie. Czy uważacie, że powinienem ładować w kolumny podstawkowe czy podłogowe?
Po trzecie. Wymiary pomieszczenia już znacie. Kino domowe będzie mi służyć zarówno do muzyki jak i do filmów. Jeżeli chodzi o muzykę to preferuję rock i nieco ostrzejsze brzemienia.
Generalnie IMHO, ja to na razie widzę tak, że najpierw złożę same fronty i kupię ampli i później sam po odsłuchu zadecyduję, czego mi jeszcze brakuje. I dopiero wtedy zajmę się centralnym, tyłami i subem.
Co byście mi na razie polecili i na jaki wariant się najlepiej zdecydować?
Pozdrawiam ciepło :)
Skomentuj