Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PowerMixer a Wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PowerMixer a Wzmacniacz

Witam chciał bym się dowiedzieć jaka zależność jest miedzy wzmacniaczem a powerMixerem? interesuje mnie co jest lepszym rozwiązaniem do domu wzmacniacz czy powerMixer. Proszę o wyrozumiałość jestem tu nowy :)

wzmacniacz to wzmacniacz. podajesz sygnal i regulujesz glosnosc, balans i co najwyzej bas + sopran
    w powermikserze masz polaczenie wzmacniacza z mikserem
    to jest sprzet estradowy wiec w domu to sie bedzie marnowalo
    no chyba ze chcesz sie pobawic w DJ-owanie

Skomentuj

hmm no trochę nie pasuje do domu estradowy sprzęt, ale wyczaiłem na allegro fajny powermixer i stosunkowo tanio, a jesli chodzi o DJ-owanie to chyba nie wystarczy mi sam powermixer i kolumny?

Skomentuj

no nie - ale jest jedna z wielu czesci jakie potrzeba

Skomentuj

Do domu to lepiej powermixer.

Po pierwsze mniej miejsca zajmuje. Po drugie nie trzeba praktycznie żadnych umiejętności do jego obsługi.

Lecz powermixer ma regulację tonów (wysokie, średnie, niskie), ma kilka wejść mikrofonowych i ogólnie ma więcej kanałów niż wzmacniacz. No i niektóre mają nawet jakieś tam efekty vocalowe.

Lecz powermikser to bardziej na estrade ;p

Skomentuj

Jak sama nazwa wskazuje mixer ma sens w systemie gdzie istnieje potrzeba miksowania sygnałów. osobiście wolałbym odzielnie ampli a mix z poziomu PC za pomocą niezliczonej ilości naprawdę dobrych pulginów VST za pośrednictwem dobrej karty jaką jest np. asus xonar STX.

Skomentuj

Czaruję...
            X