Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Firma Harman/Kardon opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Do wojak737 : Nie ma co przesadzać, ciężko jest ściągnąć piosenki oryginalne lub w formacie flac, i pomiędzy jakością mp3 320 kbps a flac nie widać za dużej różnicy. Może na lepszym sprzęcie bym ją wychwycił, ale nie będę na sprzęt wydawał powyżej 1000 zł. Zawsze staram się ściągać piosenki w jak najlepszej jakości.
    Do acebix : Nowe kolumny też nie będą zachwycającej jakości, po prostu będą grały lepiej od zg40c, i myślę że nie ma sensu wydawać na wzmacniacz więcej i nie słyszeć różnicy. Jak na razie dźwięk tych kolumn mnie zadowala.

Skomentuj

Zamieszczone przez radek_4 Zobacz posta
      Nowe kolumny też nie będą zachwycającej jakości, po prostu będą grały lepiej od zg40c, i myślę że nie ma sensu wydawać na wzmacniacz więcej i nie słyszeć różnicy. Jak na razie dźwięk tych kolumn mnie zadowala.
      no to po co wogóle zakładałeś ten temat?
      kup którykolwiek bo i tak nie słychać różnicy
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Do wojak737 : Może na lepszym sprzęcie bym ją wychwycił
        Na każdym sprzecie sie da poczuć różnice wystarczy chcieć,
        A co do sprzetu H/K to mi nie odpowiadał wykonanie na +5 ale brzmienie pozostawia wiele do życzenia i nie idzie w parze z cenami...

Skomentuj

Racja za te cenę co h/k pm można kupić lepszy wzmacniacz.

Skomentuj

Zamieszczone przez acebix Zobacz posta
            Racja za te cenę co h/k pm można kupić lepszy wzmacniacz.
            np??? Co lepszego można kupić za 250zł? Tak z ciekawości pytam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez markus111 Zobacz posta
              np??? Co lepszego można kupić za 250zł? Tak z ciekawości pytam
              Yamaha A-500/AX-500
              Marantz PM-35/PM-45
              Denon pma-260/360/560
              Nady do tej kwoty.

Skomentuj

A na jakiej podstawie twierdzisz, że One są lepsze od H/K? Pytam z czystej ciekawości.
                Tylko proszę, nie chciałbym usłyszeć argumentu "bo to słyszę"

Skomentuj

Cześć,
                  I poszedł, za 300zł PM 655. Moim zdaniem bardzo uczciwa cena za bardzo solidny wzmacniacz, dodatkowym "za" był kpl. oryginalnych tranzystorów. Ktoś będzie się nim jescze dłuuuugo cieszył. Załuję że nie miałem "wolnej " gotówki bo sprezentował bym go sobie na urodziny do 3-go zestawu :)

Ktoś tu pisze, że za ta kwotę można kupić lepszy wzmacniacz. Tylko co to znaczy lepszy ???
                  -Ładniejszy? (bo HK deesignem nie grzeszy),
                  -Mocniejszy? (raczej nie bardzo, bo 90W przy 8ohm)
                  -W lepszym stanie zachowania? (ten z aukcji wyglądał ładnie)
                  -Nie grzebany? (z tamtych lat chyba nie ma juz "dziewiczych" sprzętów)
                  -Bardziej detaliczny?
                  -Bardziej dynamiczny?

Te cechy i tak docenią osoby "bardziej osłuchane" a autor tematu miał inne priorytety

Tak czy siak uważam ten akurat model HK w cenie 300zł był propozycją chyba nie do przebicia

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                    Tak czy siak uważam ten akurat model HK w cenie 300zł był propozycją chyba nie do przebicia
                    Ja za tę samą cenę kupiłem i później sprzedałem mocniejszą wersję pm655vxi, więc jednak do przebicia.
                    Zamieszczone przez Hand Zobacz posta
                    Tylko proszę, nie chciałbym usłyszeć argumentu "bo to słyszę"
                    A powiedz mi czy jest jakiś ważniejszy argument od tego ?
                    Porównywałem go do kilku innych wzmacniaczy i mogę powiedzieć że brzmienie ma bardzo dobre, jednak jakość dźwięku jest nie do przyjęcia i do tego to ciche syczenie gdy nie gra jest denerwujące.

Skomentuj

Na allegro byl PM655Vxi za 300zl :)
                      Tak czy siak, ja sprzedaje swojego harmana jakby ktos chcial :P (patrz dział ogloszenia)

Skomentuj

Wreszcie znalazłem piosenkę skonwertowaną z oryginału na flac, i mogę powiedzieć, że jest słyszalna różnica między mp3 320 kbps na moim sprzęcie. Ale, nie przesadzajmy, nie stać mnie aby kupować oryginalne płyty z ulubioną muzyką. A co do wzmacniacza to się jeszcze zobaczy, może jakieś diy.

Skomentuj

Wreszcie znalazłem piosenkę skonwertowaną z oryginału na flac, i mogę powiedzieć, że jest słyszalna różnica między mp3 320 kbps na moim sprzęcie. Ale, nie przesadzajmy, nie stać mnie aby kupować oryginalne płyty z ulubioną muzyką. A co do wzmacniacza to się jeszcze zobaczy, może jakieś diy.
                          Nie musisz kupować oryginalnych płyt, jest dużo stron skąd można pobrać muzykę w formacie flac.

Skomentuj

Zamieszczone przez acebix Zobacz posta
                            Nie musisz kupować oryginalnych płyt, jest dużo stron skąd można pobrać muzykę w formacie flac.
                            Niby tak, ale znajdź na przykład energy mix 24 w tym formacie.

Skomentuj

Heh, nic dziwnego, że odtwarzacz cd ma odtwarzać także mp3 :)
                              Takiego miksu nie znajdziesz raczej we flacu, chyba że skonwertujesz go sobie z ich cd-ka. A swoją drogą co to za przyjemność słuchać muzyki, gdzie w połowie czasu jest to głos prezenetera/didżeja?

Skomentuj

Widzę, że nie czujesz tego klimatu. A o głos prezentera się nie martw bo on wie kiedy ma mówić, a na dodatek dodaje klimat muzyki.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Panowie lecicie takim offtopem, że aż przykro, ktoś kiedyś będzie szukał info o HK a poczyta o muzyce i formatach kompresji
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Widzę, że nie czujesz tego klimatu. A o głos prezentera się nie martw bo on wie kiedy ma mówić, a na dodatek dodaje klimat muzyki.
                                    Gdy się słucha raz jest ok, ale gdy chcesz słuchać kilka razy ten sam kawałek to już nie jest tak przyjemnie.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Widzę, że nie czujesz tego klimatu.
                                      Kiedyś się tego słuchało :) , ale z czasem gusta się zmieniają (na szczęście :p), choć podobno o nich się nie dyskutuje.
                                      LuSzTi sorry za OT. EOT.

Skomentuj

Mi to nie robi różnicy, nudzi mi się jak każda muzyka po paru przesłuchaniach (oprócz hip-hopu do dobrych kawałków zawsze wracam). No ale rzeczywiście robimy offtop, pora zakończyć temat. Przydała by tu się funkcja zamknięcia tematu jak na elektrodzie.

Skomentuj

wracajac do HK - po przegladnieniu kilku instrukcji w PDF- mozna sobie zrobic klona jak ktos bardzo chce - oprocz schematow plytki nawet tam sa :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X